Recension – Judas Priest albumet Firepower

Av den 10 mars, 2018

Igår den 9 mars släppte det legendariska hårdrocksbandet Judas Priest ett nytt album vid namn Firepower.

Gruppen bildades 1969 i Birmingham och kallas ibland för ”The Metal Gods” efter låten med samma namn, man har gett ut 17 studioalbum men nu var det fyra år sedan sist och där med dags för ett nytt album det 18:de.

Det är ingen tveksamhet om vilken grupp man lyssnar på när albumet rullar igång och även om det tar mig en liten stund innan jag kommer på det så sätter jag gruppen, såklart känner jag inte igen låtarna då skivan är ny. Och visst får man tillbaks den där känslan man hade när man var 15 år och satt på mopeden med de andra grabbarna och bandaren spelade hårdrockslåtar, för visst hade även jag en period som hårdrockare även om det stod Saxon på min ryggplatta som jag själv sytt fast på jeansjackan mest för att mamma vägrade.

Judas Priest är alltså en av de grupper man växte upp med och jag tycket att bandet förlorade lite av sin själ när Robert Halford slutade, men man han är ju tillbaks sedan många år och på det här albumet är han lika bra som i bandets glansdagar.

Så vad tycker jag om albumet?

Jag tycker att det är bra och låtmaterialet är jämnt, man känner verkligen igen bandet även om jag tycker att man kanske fått till ett lite tyngre sound på denna skiva, annars är jag som sagt tillbaka på mopeden i den allra bästa bemärkelsen känslomässigt sett.

Det är roligt att höra hur man fortfarande känner igen soundet och med tanke på att bandet slog igenom 1969 så är jag även imponerad att gubbarna fortfarande orkar.

Judas Preast Firepower får hela…

 

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login