TUI använder Facebook Live för att upplysa om djurfrågor på resmål

Av den 29 december, 2016

Hanteringen av djur är i många länder bristfällig och konsekvensen av attraktioner med djur inte alltid känd hos turister. TUI har bjudit in Tom Svensson, bevarandefotograf, för att berätta om hur resenärer kan göra skillnad. Livesändningen sker fredag den 30 december klockan 14.

På många resmål runt om i världen får resenärer erbjudanden om att exempelvis klappa apor och tigrar eller rida på elefant. Det få kanske är medvetna om är att bakom dessa attraktioner döljer sig en lång och plågsam process för djuren. TUI har bjudit in Tom Svensson, världskänd bevarandefotograf från Fjällbacka, för att berätta om hanteringen av djur i bland annat Thailand i en livesändning på Facebook.

Syftet med att använda Facebook Live är att inte bara ge resenärer information utan också för att ge våra följare en möjlighet att direkt kunna ställa frågor till en sakkunnig, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef för TUI.

Tom Svensson reser regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handel med djur. Han föreläser även om bevarande och den svåra situationen för hotade djur. Toms senaste bok, ”Vid vägs ände”, utsågs nyligen till Årets Pandabok 2017 då han mottog medalj av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Jag uppskattar verkligen möjligheten att genom TUIs digitala kanaler få sprida kunskap och besvara frågor om hur tigrar, elefanter och apor hanteras i exempelvis Thailand, och konsekvensen av attraktioner med djur, säger Tom Svensson.

Facebook Live infördes i april i år och möjliggör live-sändning med utan annan utrustning än en smartphone, och sändningen läggs sedan in i Facebook-flödet där TUIs nästan 240 000 följare kan se inslaget efteråt.

Vi ser ständigt över nya möjligheter att nå ut med information. Tidigare i år använde vi Facebook Live som del av vår rekrytering samt för att informera om läget i Turkiet efter statskuppsförsöket. Nu provar vi kanalen som del av vår hållbarhetskommunikation, säger Mathias Bergendahl.

Fakta
• Tom Svensson ger tips på vad resenärer bör tänka på under semestern vad gäller djurturism
Live-sändningen sker på fredag 30 december kl. 14 på TUI:s Facebook-sida >>
• Antal följare på TUI:s Facebook-sida i Sverige: 239 000

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login