Trinidad & Tobago – Karibiens lyckligaste land

Av den 27 september, 2016

Trinidad & Tobago varit på den karibiska topp tre listan i FN:s ”World Happiness Report” sedan 2013.

Karibiens största Karneval, Karibiens kulturhuvudstad, prisvinnande ekologiska attraktioner och paradisiska stränder. Det är inte konstigt att Trinidad & Tobago varit på den karibiska topp tre listan i FN:s ”World Happiness Report” sedan 2013.

Världens näst största karneval
Den populära låten ”Happy” passar perfekt för att beskriva den vanliga befolkningen på Trinidad & Tobago. Men allra bäst för att beskriva en karibisk karneval med över 100 steelbandsmusiker med oljefat i olika storlekar. Karnevalen på Trinidad & Tobago är känd för att vara världens största efter Rio och förberedelserna till dessa festligheter pågår i flera månader. Karnevalen skapar livsglädje, musik och dans på gatorna och smittande positiva vibrationer.

Äkta paradisisk känsla
En annan orsak till att glädjen står högt i kurs är att här kan man njuta till den medryckande soca- och calypsomusiken och ett paradisiskt landskap med azurblått hav och små öde öar. Man kan också vandra i tropisk djungel, se nykläckta havssköldpaddor och färgrika kolibrier samt regnbågsfärgat liv under vattenytan.

Karibiens kulturhuvudstad
Utöver karnevalens medryckande dagar är Trinidad & Tobago känt som Karibien kulturhuvudstad. Bland annat beror det på nationens blandade befolkning som lever fredligt sida vid sida. Här har man rötter i både Afrika, Indien och Europa. Dessutom är nästan en festival varje månad. I september är det internationell filmfestival och en tio dagar lång matfestival. I oktober är det drakbåtsfestival, i mars färgfestival känd som holi-festivalen och i februari går den stora karnevalen av stapeln. Och detta är enbart några av alla event.

FN:s lycklighetsmål
Trinidad & Tobago var i FN:s ”World Happiness Report” det lyckligaste landet i Karibien både 2013 och 2015. Nu år 2016 ligger landet i topp på listan efter Puerto Rico.

FN tar fram denna rapport utifrån en rad olika parametrar. Bland annat ser man på olikheter bland befolkningen och på levnadsstandarden i landet.

Här kan man få en upplevelse av Trinidad & Tobago: gotrinidadandTobago.com eller visittobago.gov.tt

Websida för Sverige!

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login