Trendbrott inför sommaren

Av den 1 januari, 2017

Just nu är det högtryck på sommarens resor. TUI rapporterar den högsta bokningsnivån på sex år och de senaste fyra veckorna har 30 procent fler resor bokats jämfört med samma period förra året.

Den senaste månadens höga bokningsnivå är ett tydligt trendbrott. Det högtryck som normalt infinner sig efter jul och nyår tog fart redan i början av december och fortsatte under julhelgen, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef på TUI.

Den stora förflyttningen från Turkiet under 2016 fortsätter nästa år till huvudsakligen Grekland, Spanien, Cypern. Även Bulgarien ökar i popularitet, ett prisvärt alternativ för många resenärer som tidigare valt Turkiet.

Att det är många barnfamiljer som säkrar sommarsemestern just nu syns främst på de hotell som bokats de senaste fyra veckorna. I topp ligger TUI:s familjekoncept Family Life som i år har 10 procent fler bokningar jämfört med samma period förra året. Näst mest bokat är hotellkonceptet Blue Star som ökat med 40 procent jämfört med samma period förra året.

Populäraste och mest bokade destinationerna just nu:

  1. Grekland
  2. Spanien
  3. Cypern
  4. Italien
  5. Kroatien

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login