Tre portugisiska skatter från João Portugal Ramos

Av den 25 april, 2017

Prisbelönta Ramos Reserva och Vila Santa Reserva hör kanske till de mer bekanta vinerna från vinmakare João. Men det finns fler vinskatter som väntar på att upptäckas i beställningssortimentet. Låt oss presentera nyheterna Tons de Duorum, João Portugal Ramos Alvarinho och klassikern Duorum Colheita!

Lagom i säsong kommer en vårfräsch, fruktig och aromatisk alvarinho med inslag av honung, citrus och mineral från Vinho Verde. Från vackra Dourodalen har vi hämtat hem en fruktig röd nyhet med toner av jordgubbar, björnbär med ekton och ett lite mer fatigt och kryddigt rött vin med inslag av bl.a plommon, viol, mörka bär och peppar. Båda passar som gjutet till vårens och sommarens lamm och andra grillade godsaker på menyn.

João Portugal Ramos är den prisbelönte vinmakaren bakom flera av våra portugisiska lanseringar och en förgrundsfigur inom portugisisk vinnäring. 

Duorum Colheita

Nr: 74432
Druvor: 40% touriga franca, 40% touriga nacional och 20% tinta roriz
Årgång: 2014
Alkoholhalt: 13,5%
Karaktär: Mörk, blålila färg. Fruktig, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, viol, mörka bär, peppar och vanilj. Mycket fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av mörk frukt såsom björnbär, vinbär och plommon och kryddor. Välintegrerade tanniner och bra balans. Långt, elegant avslut.
Pris: 149 kr (750ml) Beställningssortiment

Tons de Duorum

Nr: 74781
Druvor: 50% touriga franca, 30% touriga nacional, 20% tinta roriz
Årgång: 2015
Alkoholhalt: 13,5%
Karaktär: Klar djup blåröd färg. Intensiv doft med toner av jordgubbar, björnbär och ek. Smaken är fruktig och medelfyllig med inslag av jordgubbar, björnbär.
Pris: 89 kr (750ml) Beställningssortiment

João Portugal Ramos Alvarinho
Nr: 79909
Druva: alvarinho
Årgång: 2015
Alkoholhalt: 13,5%
Karaktär: Klar citrongul färg. Blommig och fruktig doft med toner av citrus, tropisk frukt och mineral. Smaken är fruktig och aromatisk med inslag av honung, citrus och mineral. Elegant långt fruktigt avslut
Pris: 159 kr (750ml) Beställningssortiment

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login