Tre nya spektakulära hotell i Norge

Av den 29 april, 2018
Ydalir Hotel

Lyxigt i Griegs fotspår
I den gamla byggnaden Bergens Kreditbank har ett nytt lyxigt hotell öppnat sina dörrar – och det hedrar en av de största norska kompositörerna någonsin. Opus XVI är uppkallat efter Edvard Griegs ikoniska pianokonsert i A minor, och hotellet drivs av Britt Marie Grieg och hennes man Alexander som är släkt med kompositören.

Efter intensiva renoveringar har hotellets 65 rum inretts i en klassisk, modern stil. Förutom exklusiv standard är hotellet utrustat med ett bibliotek och en utställning med inblick i Edvard Griegs liv och arbete. 

Utsikt över Svalbards glaciärer
I Longyearbyen på Svalbard högt upp i norr har en gammal hotellpärla rustats upp för nya turister. Spitsbergen Hotel, som ursprungligen öppnades 1947, har döpts om till Funken Lodge efter att i många år fungerat som logi för tjänstemän i gruvbolaget Store Norske. Hotellet är helt förnyat med betoning på elegans och komfort.

Biblioteket erbjuder ett rikt utbud av polarlitteratur, och som gäst kan man delta i exklusiva vinprovningar. Dessutom är Funken Lodge välsignad med utsikt över glaciärerna Larsbreen och Longyearbreen.

Norges första campushotell
I Stavanger har stadens universitet nu sitt eget hotell. Ydalir, landets första campushotell, öppnade i mars.

Trots att Ydalir är öppet för alla fokuserar det specifikt på den akademiska scenen i staden – både som en plats där gästerna på universitetet kan bo och träffas, och som en arena för forskning och vetenskap. Allt överskott från hotellet ges till utbildningsinstitutionen.

Rummen är ljusa och luftiga, med fönster som sträcker sig från golv till tak med en vacker utsikt över vad hotellet beskriver som ”den gröna bakgården i Stavanger”.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login