Tre kulturella resmål på Teneriffa

Av den 9 december, 2020

Teneriffa är mest känd för sitt klimat, sina stränder och den vulkaniska naturen. Mindre kända är öns kultur och historia. I den här artikeln visar vi dig öns gamla städer, ett historiskt centrum som är klassat som världsarv och också lite grand om den typiska kanariska arkitekturen.

San Cristóbal de la Laguna
Staden är en av de äldsta på Kanarieöarna, och dess centrum är UNESCO-skyddad världsarv. Stadens planläggning användes som grund för bosättningarna på den Nya Världen, så man kan på ett sätt säga att många städer i Amerika har sitt ursprung här. Små palatser och rikemanshus kantrar gatorna och staden är mysig att flanera runt i. Det finns en stor gågatudel med många affärer och monument som Domkyrkan, palatserna Nava och Salazar och klostren Santa Catalina och Santa Clara. 

San Cristóbal de la Laguna finns nära flygplatsen Tenerife Norte och dryggt en mil från öns huvudtad, Santa Cruz de Tenerife. Använd dig gärna av de guidade visningar som staden erbjuder för att upttäcka staden. De är gratis.

La Orotava
Många  menar att La Orotova är öns vackraste stad, med sina vackra trädgårdar, ståtliga gamla hus och de typiska traditionella balkongerna, och också det spektakulära landskapet i den frodiga dalen som staden befinner sig i. Stadens mest besökta platser är Casa de los Balcones (det betyder just balkongernas hus), trädgårdarna Hijuela del Botánico och Marquesado de la Quinta Roja, och en rutt med olika kvarnar för att mala gofio, en lokal form av mjöl. Två av de gamla kvarnarna är fortfarande i funktion. 

Det finns olika rutter som kommer att vara till hjälps för att lära känna staden. En guidad tur inkluderar tre museer och avslutas med en provsmakning av lokala produkter från dalen.

Nära La Orotva finns staden Puerto de la Cruz med sevärdheter som parken Lago Martiánez och djurparken Loro Parque.

Garachico
Denna lilla by är sprungen ur sin egen aska, bokstavligen. 1706 blev byn begravd i lava från en vulkanisk eruption. Dess ombyggnad har resulterat i en av de bäst bevarade platser på Kanarieöarna med arktiektur från 1700 och 1800-talet . Bland sevärdheterna finns klostret San Francisco, la Casa de Piedra, la Puerta de Tierra och slottet Castillo de San Miguel.

Bredvid just slottet finns de naturliga bassängerna El Caletón. Andra natursköna platser att besöka i närheten är vulkanen Chinyero och havsklipporna vid La Culata. Avsulta ditt besök med närliggande vinområdet Icod de los Vinos, där populära trädet Drago Milenario de Tenerife finns. Och så finns det goda viner också!

Resa | Tre kulturella resmål på Teneriffa
Örebroguiden

Källa: Spanska Turistbyrån

You must be logged in to post a comment Login