Travelmarket – Tips för den bästa weekendresan

Av den 15 december, 2019

Många av de populära storstäderna har blivit mer tillgängliga än någonsin tidigare. Oavsett om du bor i norr, i söder eller mellersta Sverige, så är avståndet till närmsta flygplats överkomligt nära. En storstadssemester till Europa eller USA är inte lång borta. Travelmarket har sammanställt de bästa tipsen för hur din storstadssemester blir både billigare och bättre.

Beställ flygbiljetten i god tid
En bra idé är att beställa dina flygbiljetter i god tid och absolut senast 4–5 veckor innan avresa. Detta gäller både storstadssemestrar till Europa och till USA.

Flyg på udda dagar
Du kan spara mycket pengar genom att resa på udda dagar, gärna mitt i veckan. På så sätt undviker du att resa när alla andra reser och därmed är oftast priserna lägre. Undersök gärna olika datum för både utresan och återresan så är chanserna stora att hitta billiga flyg.

Direktflyg
Vill du maxa din storstadssemester ska du sikta på att flyga med direktflyg utan mellanlandning. På så sätt kan du spara in mycket tid, du slipper spendera onödig tid på flygplatser och du får mer tid till att njuta av din semester. Kolla gärna upp transfertid mellan flygplats och ditt hotell i förväg så att du kan planera din tid så effektivt som möjligt.

Packa väskan smart
Det finns goda anledningar till varför du ska överväga att endast ta med handbagage när du ska på storstadsemester. Faktum är att du kan spara mycket tid och pengar på att bara ta med det nödvändigaste i handbagaget på resan. Många lågprisbolag kräver till exempel extra avgifter på incheckat bagage. Andra fördelar är också att du slipper vänta på bagaget, att det försvinner eller blir försenat, och även att du slipper släpa runt på en tung väska.

Välj ett centralt boende
Ha i åtanke att ett billigare boende som ligger utanför centrum kan innebära att du behöver lägga extra tid och pengar på transport.Då en storstadssemester ofta innebär ett fåtal dagar så vill du säkert kunna använda tiden väl till upplevelser, och lägga så lite som möjligt på transport till och från boendet. Ett tips är att noggrant undersöka transporttiden från ditt boende till de stora sevärdheterna. Om du har möjlighet ska du välja ett centralt boende eller åtminstone nära kollektivtrafiken.

Innan avresa är det också en god idé att planera vilka sevärdheter du gärna vill se, och hur du tar dig runt mellan de olika platserna. Se till att alltid ha god tid på dig, och lämna gärna plats till spontana upplevelser.

Undvik långa köer och höga priser
De populära sevärdheterna har ofta långa tidskrävande köer. Du kan ofta undvika dessa genom att köpa biljetten i förväg online eller genom att ha ett speciellt sevärdhetspass. Du ska också ha i åtanke att storstäder kan bli dyrt om du inte är uppmärksam. Därför är det också en god idé att undersöka priserna på transport, inträden och restaurangbesök redan hemifrån.

Resa | Travelmarket – Tips för den bästa weekendresan
Örebroguiden

Källa Travelmarket
Om Travelmarket:
Travelmarket är ett danskt företag med lång erfarenhet från resebranschen. Det är Nordens äldsta resesökmotor och har funnits på den svenska marknaden sedan 1998.

You must be logged in to post a comment Login