Träningsresandet har ökat med 100 procent det senaste året

Av den 6 september, 2019

Var tionde svensk har varit på en träningsresa* visar en undersökning Apollo gjort i samarbete med Sifo. Att träna på semestern blir allt mer populärt och antalet svenskar som varit på träningsresa har nästan fördubblats på bara ett år. Researrangören Apollo uppger att de under 2018 tog emot cirka 30 procent fler gäster till hotell med träningsutbud, jämfört med 2017.

Sifo-undersökningen visar att det är framförallt män i åldrarna 30-44 som åker på träningsresor men att den största ökningen av intresse för träningsresor syns hos kvinnorna.

– Apollo är idag en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet och vi märker av en stark ökning av efterfrågan på aktiva resor – intresset för att hålla igång på semestern har aldrig varit större. Många av våra kunder söker nischade träningsresor med exempelvis yoga, cykling eller triathlon i fokus – medan andra väljer att boka in sig på våra sporthotell där de kan välja mellan ett brett och högkvalitativt träningsutbud, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Bland kvinnliga resenärer vill mer än hälften utöva yoga, meditation eller mindfulness på sin resa. Även om detta främst tilltalar kvinnor så är även många män idag intresserade av yoga då fler än en av tio manliga resenärer uppger att de vill yoga på resan.

– Yoga har länge varit något som våra gäster har velat utöva på semestern och är därför ett permanent inslag på flera av våra Apollo Mondo – koncepthotell och Apollo Sports-hotell. Utöver det anordnar vi flertalet yogaresor till annorlunda destinationer som exempelvis Kappadokien i Turkiet eller Liveaboard i Röda havet eller Maldiverna – med boende och träning på båt, säger Daniel Giray.

Utöver att koppla av vill man även ut på äventyr – var fjärde resenär uppger att de vill surfa eller dyka under sin träningsresa. Något som sticker ut är även att intresset för sporter som golf och tennis, som tidigare varit stora hos en äldre målgrupp nu ökar kraftigast i den yngre målgruppen 18-30 år.

Fem tips på annorlunda träningsresor:

  1. Liveaboard Simläger – Röda havet
  2. Yogaweekend i Kappadokien
  3. Single Track – cykling i Himalaya
  4. Liveaboard Surf på Maldiverna
  5. Vandra eller spring längs Lykiska Leden

Detta vill svenskarna helst träna på semesterresan

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Skidor
  4. Cykel
  5. Gruppträning

Träning | Träningsresandet har ökat med 100 procent det senaste året
Örebroguiden

Om Sifo-undersökningen:
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.
*Var tionde svensk motsvarar över 700 000 svenskar – i åldern 16-74 år.

You must be logged in to post a comment Login