Träna på semestern då ger sig svenskarna ut på promenader

Av den 26 mars, 2017

85 procent av svenskarna tycker att promenader är en bra fysisk aktivitet att ägna sig åt på semestern, att träna är vardag för många och på semestern finns det nya träningssätt att upptäcka.

Mer än 6 av 10 svenskar tränar helst vid havet medan 41 procent helst tränar på stranden, det visar Vings resepanel där 15 032 personer svarat på frågor om träning.

– Många vill ha en sund livsstil med fokus på träning och hälsa. På solsemestern är det ett bra tillfälle att ta vara på alla vackra miljöer som finns genom exempelvis promenader och joggingturer. Vill man inte röra sig långt bort så finns det flera aktivitetsprogram på våra egna hotell, allt ifrån ledda träningspass till simskola för både barn och vuxna, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Topp 5 – fysiska aktiviteter som svenskarna ägnar sig åt under semestern (3 svar möjliga)
1. Jag tar promenader 85 procent
2. Vattengympa 26 procent
3. Jag vandrar 21 procent
4. Jag tar power walks 16 procent
5. Jag styrketränar 14 procent

4 av 10 svenskar anser att träning på semestern är viktigt för att man ska kunna unna sig att äta och dricka gott. 35 procent säger att man känner sig piggare om man tränar, medan nästan lika många (34 procent) tränar under semestern för att hålla igång kroppen.

Topp 5 – vilka är de härligaste ställena att träna på? (3 svar möjliga)
1. Vid havet 63 procent
2. På stranden 41 procent
3. I poolen 29 procent
4. På gymmet 16 procent
5. I bergen 13 procent

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login