Trädgård | Behåll sommarkänslan under hösten

Av den 3 augusti, 2015

Sommarmånaderna flyger förbi, även om vi gör allt för att hålla kvar den där härliga semesterkänslan. Nu kan vi behålla sommaren lite längre. Trädgårdshortensian Forever&Ever gör att sensommaren blommar upp och vi får njuta av en skön sommar långt in på hösten.

Visst är det härligt att sitta på balkongen eller i trädgården i sensommarsolen? Sommarkänslan förstärks när du omges av plantor och blommor. De flesta sommarblommor har dock redan passerat sin bästa blomningstid när september kommer, men inte trädgårdshortensian Forever&Ever.

En av denna rikligt blommande hortensias egenskaper är nämligen att den blommar tills den första frosten kommer. Stora praktfulla blommor som kan bli upp till 25 cm i diameter.

När solen försvinner bakom molnen och höstkylan smyger sig på, bjud då in sommarkänslan i hemmet. Detta gör du enkelt genom att klippa av en blomma från en av Forever&Evers trädgårdshortensior och placera den i en vas. Ta in sensommaren i huset och låt sommarkänslan få dröja sig kvar lite längre.

Trädgårdshortensian Forever&Ever
Dessa ständigt blommande hortensior finns i färgerna röd, rosa, vit och blå. Plantan är mycket lätt att underhålla vilket gör att alla kan njuta optimalt. Har du inga gröna fingrar? Inga problem! Forever&Ever behöver tillräckligt med vatten, men förutom det behöver den i princip ingen mer uppmärksamhet. Forever&Ever är en mycket lättskött planta som kan placeras i kruka på din balkong eller grävas ner i trädgården. Hortensian blir inte högre än 90 cm vilket gör att beskärning inte behövs.

Hortensian Forever&Ever blommar till skillnad från de flesta andra Hydrangea Macrophylla på både års- och fjolårsskott. Detta innebär att varje gren ger en blomma, även efter frost eller beskärning. Även om plantan beskärs i slutet av vintern, efter sista frosten, blommar plantan samma år under sommaren. Forever&Ever finns att köpa på ett urval av Blomsterlandets butiker.

Tips | Trädgård
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login