Toppbetyg för Makeriets Julsaga och julbord

Av den 23 november, 2019
Makeriets julbord innehåller kallskuret av högsta klass!

Fredag den 22 november var det premiär för Makeriets Julsaga och julbord Örebroguiden var med för att kunna ge vårt utlåtande.

För det första tycker jag att idén att blanda teater och julbord är alldeles utmärkt, då teater akterna gav oss tiden att smälta maten mellan kallskuret, den varma maten och desserten.

Julbordet håller mycket högsta klass och består som traditionen bjuder av en varm och en kall del samt dessert.

På den kalla delen hittar man bland annat cirka sju sorters inlagd sill gravad samt både varm och kall rökt lax i några olika varianter, här finns också rökt hjort samt rökt fårfiol, julskinka samt en mycket god vildsvinskorv. När det gäller den kalla delen så måste jag speciellt framhålla whiskysenapssillen som jag tyckte var mycket god med en fin smak av whisky som bröt av.

På den varma delen hittar man prinskorv, egenrullade köttbullar, Jansons frestelse, rödkål glaserade revbensspjäll, fläsk korv med mera. Bland den varma maten var favoriten de glaserade tjocka revbensspjällen som var fantastiskt möra och helt delikata.

Som avslutning finns det ett efterrättsbord med många olika godsaker som Ris à la Malta, Budapest stubbe, diverse godis och ostar samt en hel del mer.

Jag tycker att julbordet var i toppklass och jag gillar att de har valt kvalitet framför kvantitet, men missförstå mig inte nu ,det är verkligen ett dignande julbord där jag inte saknar någonting.

Teatern vilket är en ny klurig historia i tre akter om Johan Fagerlinds eskapader och bravader precis som tidigare år med Makeriets julsaga. Historien är väl spelad lite klurig och humoristisk där det hela knyts ihop bra i den sista akten. Det hela är en trevlig underhållning till maten.

Bilder från julbord och julsaga.

Makeriets Julsaga med Julbord får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat | Topp betyg för Makeriets Julsaga och julbord
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login