TomTom Sports lanserar Fitness Age och Personalised Workouts

Av den 5 september, 2017

TomTom (TOM2) lanserar Fitness Age, Fitness Points och Personalised Workouts till sina sportklockor[1]. De tre nyheterna ger dig rätt verktyg för att träna smartare, nå dina träningsmål och att leva ett mer hälsosamt liv.

  • TomTom Fitness Age ger dig din ålder baserat på din personliga träningsnivå
  • TomTom Fitness Points ger dig direkt feedback på din träning och hjälper dig förbättra din Fitness Age allt eftersom du tränar
  • TomTom Personalised Workouts ger dig vägledning i din träning, skräddarsydd efter din individuella form och dina träningsmål.

– När jag tränar undrar jag alltid om mina ansträngningar har någon faktiskt inverkan på min allmänna form och jag vet att jag inte är ensam om det. Genom att introducera Fitness Age och Fitness Points har vi designat ett tillförlitligt sätt att mäta hur bra form du faktiskt är i. Vi är stolta över att kunna presentera en ”personlig tränare på din handled” som motiverar dig när du behöver anstränga dig mer och berömmer dig när du gjort bra ifrån dig, säger Corinne Vigreux, co-founder och managing director för TomTom Consumer.

TomTom Fitness Age & Fitness Points
TomTom Fitness Age ger användaren en ålder baserat på dennes personliga träningsnivå. Det baseras på användarens VO2 maxmax (den maximala mängden syre en person kan tillgodogöra sig per minut) kombinerat med ålder och kön. VO2 är ett globalt accepterat nyckelvärde för att bedöma konditionsnivå.

Baserat på din Fitness Age kommer du att belönas med Fitness Points varje gång du tränar. Ju större ansträngning, desto fler poäng tjänar du. Få ihop 100 Fitness Points per dag för att bibehålla en hälsosam livsstil. Om du kommer upp i ungefär 500 Fitness Points tre gånger i veckan kommer din Fitness Age att förbättras med tiden.

-Aktuell forskning visar att den rekommenderade träningen för att förbättra människors hälsa och form är personlig och i synnerhet knuten till deras nuvarande träningsnivå. TomTom Fitness Age baseras på den här forskningen och har med dessa faktorer i beräkningarna. Av den anledningen är det en generellt bättre guide för att förbättra formen än att räkna på mer absoluta värden som steg, kalorier eller träningslängd. Det gör också att användaren är mer sannolik att hålla sig till träningsmål och en hälsosam livsstil, säger Urho Kujala, Professor of Sports & Exercise Medicine vid Jyväskylä universitet.

Personalised Workouts
Personalised Workouts ger användaren tillgång till 50 olika löp- och cykelpass direkt i sin sportklocka från TomTom. Faktorer som intensitet och tidsåtgång anpassas automatiskt till den individuella användarens träningsnivå. Personalised Workouts kan både hjälpa användaren att förbättra sin Fitness Age men även fungera som stöd för att uppnå individuella träningsmål, som att springa ett marathon, bränna fett eller uppnå andra mål inom löpning, cykling eller styrketräning.

Fler nyheter
Funktioner som notiser och autopaus från telefonen finns numera tillgängliga till alla sportklockor från TomTom. Telefonnotiserna låter dig se information om inkommande samtal och sms direkt i klockan. Autopaus ger dig möjligheten att automatiskt pausa träningen om du exempelvis måste stanna vid ett övergångsställe, på så sätt påverkas inte dina träningsdata av oväntade stopp.

TomTom Fitness Age och Fitness Points har utvecklats för att vägleda och motivera alla, oavsett träningsnivå. Alla nyheter kommer att göras tillgängliga via en uppdatering till alla Cardio Sports-produkter[2] med TomToms Sports app under september 2017.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

[1]Tillgängligt till TomTom Runner 2, TomTom Runner 3, TomTom Spark, TomTom Spark 3 och TomTom Adventurer
[2]Tillgänglig för TomTom Runner 2, TomTom Runner 3, TomTom Spark, TomTom Spark 3 och TomTom Adventurer

You must be logged in to post a comment Login