Tomas Andersson Wij till Örebro

Av den 2 april, 2019

Det är nu klart att Tomas Andersson Wij åker på en stor rikstäckande turné våren 2019, detta gör han med ett succékantat 2018 och färsk singel i bagaget.

Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.

Med sig har han dem två multibegåvade musikerna Erik Arvinder och Samuel Starck. Tillsammans med dem ska Tomas fylla landets teaterscener med sång och instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

TAWs senaste singel premiärspelades på Diabetesgalan i TV3. Låten heter ”Just idag känns du nära (Saras sång)” och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år, berättar Tomas. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt.

I Göteborg, Vadstena, Växjö, Örebro och Stockholm tar Tomas med sig Ludwig Hart som förband. Frågar man artisten själv säger han att han gör ”sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock – andra säger att det är så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminner om 80-talets Jackson Browne och Stevie Knicks Fleetwood Mac.

Fredag 5 April 2019 kommer Tomas Andersson Wij till Club 700 – Örebro.

» Mer information här «

Musik | Tomas Andersson Wij till Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login