Tomas Andersson Wij släpper ny singel och kommer till Örebro

Av den 17 augusti, 2020

Under våren släppte Tomas Andersson Wij tre kritikerrosade ballader från ett kommande album. Nu släpps poplåten ”Sträck ut dina armar”, förmodligen det mest direkta och hittiga som kommit från TAW:s penna. Den 30 oktober släpps albumet ”Högre än händerna når” och i februari nästa år följer en konserthusturné.

– Ja, det här känns som den starkaste singel jag skrivit. Har längtat efter att få släppa låten, säger han.

”Sträck ut dina armar” är producerad av TAW tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck och Gustaf Karlöv från Niki & The Dove. Och den skrevs efter ett telefonsamtal från USA.

Tomas berättar:
I början av 90-talet hade jag en trasslig kärleksaffär med Victoria. Jag var rockkritiker på Svenska Dagbladet på den tiden och bevakade indie och svensk musik. Victoria var ihop med Fredrik, gitarristen i stans hippaste band, Popsicle, ett band som jag förväntades recensera och intervjua. Hon körde dubbelt med oss. Det var en jäkla röra (skratt).  Sen flyttade Victoria till USA, fick ett barn och åren gick. När hon hörde av sig i våras hade hon fått cancer. Bara veckor efter behandlingen bröt Corona-viruset ut. Hon har haft en tuff period helt enkelt. När vi la på den kvällen satte jag mig vid pianot och skrev ”Sträck ut dina armar”. 

Den 30 oktober kommer albumet ”Högre än händerna når” och den 26 februari 2021 är det turnépremiär för Tomas Andersson Wijs konserthusturné i Jönköping och den 13 Maj kommer han till Örebro Konserthus.

Lyssna på ”Sträck ut dina armar” här»

Musik | Tomas Andersson Wij släpper ny singel och kommer till Örebro
Örebroguiden

Källa: Blixten & Co

You must be logged in to post a comment Login