Tom of Finland lanserar ekologisk vodka

Av den 14 december, 2017

Tom of Finland Vodka har skapats som en hyllning till Touko Valio Laaksonen, en av vår tids viktigaste och mest uppskattade konstnärer och skaparen bakom det numera ikoniska varumärket Tom of Finland.

Tom of Finland Vodka är en helt ekologiskt framställd vodka helt utan socker, produkten produceras av ett av Finlands äldsta destilleri Lignell & Piispanen, grundat 1852.

Tom of Finland Vodka produceras av det renaste arktiska källvattnet från Kuopio i Finland, smaken är kryddig av råg som balanseras upp av vetets mjukhet, resultatet är en mild och len vodka, full av karaktär.

Vodkan har skapats som en hyllning till Tom och för att fira glädje, mod och frihet. Flaskan, ett konstverk i sig, porträtterar ”Kake” – en av Tom of Finlands favoritkaraktärer som medverkar i flertalet av konstnärens serieteckningar.

Intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst.

Touko Laaksonen, mer känd som Tom of Finland, är känd över hela världen som skaparen av en av världens mest berömda homoerotiska teckningar. Tom of Finland anses allmänt som ett av 1900-talets viktigaste och mest inflytelserika konstnärer för sin revolutionära representation av den homosexuella mannen och hans konst bidrog till att stärka den begynnande gayrörelsen och ge den en identitet.

Tom of Finland Vodka lanserades i limiterad upplaga i Systembolagets beställningssortiment den 4 december.

Tom of Finland Vodka 500 ml
Art. nr. 
80432 
Pris 299 SEK 
Producent: Lignell & Piispanen, Kuopio Finland 
Smakbeskrivning: Mjuk och len, fin i sin karaktär och utmärkta blandegenskaper.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login