Tobbe Ström försvarade titeln som svensk mästare i ordvits

Av den 20 mars, 2017

I lördags gick finalen av SM i ordvitsar av stapeln på Bio Spegeln i Malmö, när dammet hade lagt sig stod Örebros egen komiker Tobbe Ström åter som segrare.

Jag möter upp Tobbe på Pitcher´s för en pratstund.

Grattis till vinsten!
–  Tackar, jag trodde inte själv att det skulle gå vägen. Det brukar ju alltid vara svårt att försvara en titel, och jag är faktiskt den första som gör det, säger Tobbe.

Kan du förklara hur tävlingen går till?
–  Först är det tre olika deltävlingar, Göteborg, Stockholm och Malmö, där de två bästa från varje deltävling går vidare till finalen plus att förra årets vinnare har en friplats i finalen, vilket i år var jag då.

– Finalen börjar med en freestylerunda, till den förbereder man sedan ett set med tre minuter ordvitsar som man skall framföra inför en publik, de får sedan får rösta på den som vill skall komma till semifinal genom att fylla i ett röstkort. De fyra som gått vidare från freestylerundan får sedan göra upp i ett battle kallad Rapidword.

– Där visas en bild på bioduken som man sedan drar varannan ordvits runt, publiken får då jubla om de tycker ordvitsen är bra eller bua om de tycker den är dålig. Buar de får man en bom och efter tre bommar åker man ut, vinnaren är den som är kvar så att säga.

– De två bästa från Rapidword omgången gör sedan upp om titeln i en Speedvits omgång, den går till ungefär som Rapidword omgången men här får de tävlande olika bilder och om man får en bom så får motståndaren chansen att ta poäng på ens bild. Så man kan ha lika många bommar när bilderna är slut och ändå vinna.

Kul att du vann, jag hörde att det gick riktigt bra i freestylerundan.
– Ja, jag fick mest poäng i freestylerundan av alla tävlande och det känns riktigt bra.

Hur populärt är det här eventet?
– I år sålde de slut 200 biljetter på cirka 15 minuter så det är riktigt populärt.

Än en gång grattis till titeln!

För dig som vill se Tobbe Ström live så sätter han upp sin egen show ”Jag tänker för mycket” på Frimis Salonger den 19/4.

Läs mer om det här evenemanget här »

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login