Tjo i Tjögsta avslutar sommarsuccén med utsålt

Av den 9 juli, 2018
Plura - Fotograf: Pär Wickholm

Nu på lördag kommer flera artister och dj:s till Tjo i Tjögsta. I Dj-båset har vi bjudit in Dan och Åsa från Örebro Soulklubb och Mathilda Wahlstedt. Kvällen kommer sedan bjuda på visor, jazz, pop, country och en och annan Eldkvarn hits.

På lördag 14/7 avslutar vi sommarens succékvällar med ett utsålt Tjo i Tjögsta, berättar Ki Sandholm.

Det har varit tusentals besökare i sommar och jag längtar efter en fortsättning, fyller Björn Wallgren i.

– Vi vill passa på och tacka alla fantastiska volontärer, sponsorer, artister och tekniker för en fantastiskt insats i sommar. Utan er så hade det inte blivit någon Tjo i Tjögsta, berättar Mirjam Sandberg.

Vi har nästan fyllt två bussar från Örebro. Finns några ströplatser kvar. Jättekul att vi fick till Plura och Amanda Ginsburg! Jag ser ändå mest fram emot Kristian Anttila, berättar Johan Sandberg.

Det är häftigt att vi har satt Tjugesta på kartan! Kul att vi har fått så mycket beröm för vår mat, dryck och område. Vi kommer servera våra Tjoburgare och bakad potatis på lördag, berättar Anna Pettersson.


Information om alla artister:

Plura:
Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Plura fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i en vårturné runt om i Sverige. Under hösten 2017 huserade Plura på Scalateatern i Stockholm med den hyllade föreställningen ”En man av hjärtat”, som även åker på turné i vår. I sommar blir det konserter på väl utvalda platser runt om i Sverige, med massor av musik från Eldkvarns gedigna låtkatalog samt nyskrivna låtar.

Turnén gör han med sitt ”nya band” bestående av sonen Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, gitarr, körsång, Freja Drakenberg – slagverk, akustisk gitarr, körsång, Marcus Arborelius – klaviatur, körsång, Zackarias Ekelund – trummor, körsång, Jonatan Lundin – bas, körsång.

Amanda Ginsburg:
Amanda har under året medverkat i Svt Go Kväll, Sommarkrysset, haft flera av sina låtar spelade på Sveriges Radio, blivit nominerad till Jazzkatten, fått Olle Adolphsonstipendiet, fått fyra av fem för sitt album i DN och fyllt konserter runtom i landet. Dessutom har artister som Nils Landgren och Magnus Lindgren uttryckt att Amanda är Sveriges nya jazzstjärna. Dom har även medverkat både live och på hennes skiva. Amanda har i media jämförts med artister som Veronica Maggio, Monica Zetterlund mflr.

Amanda är klar för Allsång på Skansen 24 juli.

Kristian Anttila
Vi är otroligt stolta över att kunna presentera Kristian Anttila till Tjo i Tjögstas avslutning. Kristian debuterade 2003 och har från sina 6 album haft otaliga P3-hits och är en av Sveriges flitigast turnerande artister. Låtar som ”Smutser”, ”Västra Frölunda”, ”Vill Ha Dig”, ”Paul Weller” och ”Hisingen-Manhattan” har skrivit in honom i den svenska pophistorien för gott.

Björn Wahlberg
Björn berättar: Jag plockade upp gitarren som femåring och skrev min första låt när jag var 10 år. Sen dess har jag ägnat i princip all min vakna tid till att jobba med musiken. Den musiken jag skriver och framför är Americana/Country. Min musik skulle jag beskriva som intim, textbaserad, ärlig och nära. Spela live är något väldigt viktigt för mig och det har jag gjort flitigt dom senaste åren. Om jag inte haft egna gig har jag varit inhyrd gitarrist åt artister som Doug Seegers, Jens Hult.

Patrik Nordqvist
Patrik berättar: Jag har skrivit musik så länge jag kan minnas. När jag i sena tonåren började lyssna mycket på textbaserade låtar på svenska tog dock skrivandet fart på allvar med Stefan Sundström, Lasse Winnerbäck, Taube och Cornelis som stora inspirationskällor.

Ett heminspelat album med egna låtar spelades in i sovrummet 2002 och fick titeln ”I brist på ljusa dagar”. Det tillverkades med hembrända CDR-skivor, sax och skrivarpapper, spreds i liten skala i dåvarande hemorten Grästorp, och innehåller 14 sånger, varav Duellen och Reflektion är de som ännu finns på repertoaren.

Under min tid som student i Linköping fortsatte skrivandet och mitt lyssnande på svenska artister, så som Ola Magnell, Tomas Andersson Wij och Peter LeMarc för att nämna några. Jag bildade under en kort tid ett band med några vänner och vi hann spela in en skiva i replokalen som innehåller 7 egenskrivna låtar. ”Det blå huset på Puckvägen 5”, ”Blott ett tidsfördriv” och ”Amor skjuter vilt” spelar jag ofta fortfarande.

De senaste åren har mitt skrivande kommit och gått, men tio utav de låtar som skrivits sedan flytten från Linköping finns nu på albumet ”Ett kliv” som släpptes 21 oktober 2017. Målet är att under 2018 få möjlighet att spela mer live och nå ut till en bredare publik.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Tjo i Tjögsta
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login