”Tittar på dej när du dansar” är andra singeln från Per Gessle

Av den 14 juni, 2017

”Tittar på dej när du dansar” är andra singeln från Per Gessles kritikerrosade album ”En vacker natt” som släpptes den 28 april, som gick raka vägen upp på topplistans förstaplats.

Per Gessle berättar själv: ”Tittar på dej när du dansar” skrev jag förra sommaren. Det kanske hörs. Den har en sån där självklart smittande melodi som bara dyker upp i skallen när vindarna är ljumma och Sverige är som finast. Rent tekniskt är låten lite udda eftersom den har två olika refränger. Den första känns självklar medan den andra bryter av och ger hela sången lite mer ”edge”.

Såhär skrev Johan Lindqvist i GP om albumet som är inspelat i Nashville: ”Likt Elvis Costello har Per Gessle fingertoppskänsla och musikalitet nog att arrangera och foga samman sina sånger på ett vis som gör att det egna uttrycket snarare förstärks av den nya inramningen”.

Jan Gradvall skrev i DI Weekend: ”Nya albumet är fullt av drömsk, magisk popmusik där havet och kusten dominerar”.

Första singeln från albumet, duetten ”Småstadsprat” med Lars Winnerbäck ligger sedan veckor tillbaka på A-rotation på P4:s spellista samt på Svensktoppen och inför den stora sommarturnén ger vi ut den glada albumkompisen ”Tittar på dej när du dansar”.

Lördag 8 juli kommer Per Gessle till Örebro!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login