Tips | Så får du ett enklare liv

Av den 20 augusti, 2016

Visste du att vi tillbringar 15 dagar per år att leta efter saker som vi slarvat bort eller att 80 procent av våra saker står oanvända? Vi lever i ett överflöd av prylar och ofta köper vi sådant vi redan har bara för att vi saknar koll på vad vi äger.

Det här måste få ett slut tycker Brita Hahne, en av Sveriges första och främsta ordningsexperter. Därför har hon gett ut handboken ”Ordning Hemma – smarta tips för en enklare vardag” där hon guidar dig steg för steg till ett enklare liv.

”Jag tror på en enklare vardag för alla. Ett enkelt liv är ett liv som ger oss glädje, närande relationer och tid för det som är viktigt för oss. Ett enkelt liv är fritt från långvariga frustrationer, irritationer, stress och kaos.”

Brita är övertygad om att färre saker leder till mer tid, lycka och solidaritet. I boken lär hon dig rensa ut och bara behålla det du behöver och har glädje av att äga. Du får också råd och tips om hur du organiserar hemmets alla rum och planerar en flytt.

Britas fem bästa tips är:

  • Ta bort en sak eller två för varje ny sak du köper eller lägger till.
  • Ge alla saker och dokument ett hem/en plats.
  • Märk mappar, lådor, hyllor och burkar med innehållet.
  • Lägg tillbaks saker och dokument på sin plats.
  • Ta 10 minuter i slutet på varje dag för att organisera dina tankar och ditt skrivbord/hem. Då ger du morgondagen en bättre start.

Brita Hahne är ägare till företaget Smpl som hon startade 2012 och som hjälper företag och privatpersoner till en enklare vardag. I höst håller hon föreläsningar runt om i Sverige på ämnet ordning.

Här hittar du ”Ordning hemma”!

Tips
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login