Tips inför semestern – så får du sommarfina ben

Av den 11 juni, 2018

Sol, vind och salta bad är härligt men kan ha en uttorkande effekt på benen. Den som redan har torr, fnasig eller sprucken hud kan dessutom få ökade besvär under sommaren. Dessbättre behöver det inte vara svårt att hålla benen mjuka och fina. Här har vi samlat de bästa tipsen inför semestern.

1. Mild och skonsam hudrengöring
Många vill ha glansiga och mjuka ben inför kjol- och shortssäsongen. Men vaxning, rakning och andra behandlingar kan slita på huden. Förebygg torr hud genom skonsam rengöring med en mild produkt som återfuktar huden. Undvik alltför hett vatten vid rengöring eftersom det har en uttorkande effekt.

Tips! Decubal shower & bath oil är en mild dusch- och badolja som kan användas varje dag. Den innehåller naturliga oljor och fuktgivare och passar personer med torr och känslig hud.

2. Förbered benen för härliga sommardagar
Ta för vana att smörja in benen inför en lång dag utomhus. Använd en mjukgörande kroppskräm utan färgämnen, parfym och parabener för att minska risken för hudirritation. Tänk på att smörja in benen en extra gång under dagen om det behövs.

Tips! Kroppen behöver mycket fukt, och även fett, för att inte bli torr. Använd en skyddande och återfuktande hudkräm, till exempel Decubal clinic cream.

3. Problemhud kräver särskilda insatser
Hudbarriären ger skydd och binder fukt så att huden behåller sin balans och spänst. Torr hud har ett underskott på fukt vilket innebär att det i princip är omöjligt att smörja in sig för ofta. Detta är särskilt viktigt om man har mycket torr hud eller problemhud, till exempel eksem eller psoriasis.

Tips! Har du mycket torr och problematisk hud rekommenderas Decubal lipid cream med 70 % fetthalt. Den absorberas snabbt och lägger en skyddande hinna på huden. På så vis får den hjälp att bevara sin fukt och behålla sin elasticitet. Decubal lipid cream rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

4. Skydda benen mot solen
Sol och värme gör oss glada. Men överdriven solning kan leda till att huden åldras i förtid, tappar sin elasticitet och blir rynkig. Många är noga med att skydda ansiktet mot solen – men det är lätt att glömma bort benen. Förebygg och vårda huden genom att använda solkräm eller solspray med UVB-och UVA-skydd.

Tips! Räkna med att du behöver smörja in benen med solkräm minst två gånger per dag när du vistas i solen och ännu oftare om du badar.

5. Glöm inte bort fötterna
Har du upptäckt förhårdnader och självsprickor strax innan semestern? Hälar, tår och nagelband kan lätt bli torra, spruckna och fnasiga. Ta ett fotbad med olja och fila hård hud försiktigt med en pimpsten. Smörj sedan in fötterna med en fet och fuktgivande kräm, t ex Decubal repair cream.

Tips! Torra fötter kan behöva punktinsatser. Decubal lips & dry spots balm är en fet, närande och återfuktande salva för torra knän, tår, nagelband och hälar och andra utsatta partier på kroppen. Salvan innehåller lanolin och bivax som skyddar och vårdar huden.


Decubal – för sommarens hudvård
Decubal består av en hel serie hudvårdsprodukter för benen, fötterna och resten av kroppen. De är helt fria från parfym, färgämnen och parabener. Här är några av favoriterna att packa ner i sommarnecessären.

Decubal shower & bath oil – mjukgörande duscholja
Decubal shower & bath oil är en mild dusch- och badolja med naturliga oljor och fuktgivande ämnen. Den passar personer med torr och känslig hud. Duscholjan är mycket dryg och kan användas ofta utan att torka ut huden. Fetthalt: 47 %. Rek. konsumentpris: 79 kronor/200 ml och 159 kronor/500 ml.

Decubal original clinic cream – klassikern för torr hud
Decubal clinic cream skyddar och återfuktar torr och känslig hud och kan användas från topp till tå av hela familjen. Clinic cream är rik på det mjukgörande ämnet glycerin och högrenat lanolin, som hjälper krämen att snabbt tränga in i huden. Fetthalt: 38 %. Rek. konsumentpris: 55 kronor/100 g, 99 kronor/250 g, 189 kronor/475 g pump.

Decubal lipid cream – för extra torr hud och problemhud
Decubal Lipid Cream ger skonsam och mild vård för mycket torr och problematisk hud. Krämen innehåller mjukgörande ämnen som bevarar hudens naturliga fuktinnehåll och håller den mjuk och smidig. Lipid cream tas lätt upp av huden och förbättrar elasticiteten. Rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Fetthalt: 70 %. Rek. konsumentpris: 59 kr/100 ml, 99 kr/200 ml och 239 kr/500 ml med pump.

Decubal repair cream – hjälper till att återuppbygga sprucken hud
Decubal repair cream är en intensivt närande och fuktgivande fet kräm med aktiva, hudidentiska ingredienser som ceramider och vitamin B3 som mjukgör och hjälper till att återuppbygga huden. Den är speciellt utvecklad för personer med mycket torr, fnasig och sprucken hud och kan användas varje dag för att hjälpa till att återuppbygga och återställa spruckna och röda områden, t ex på knän, tår och hälar. Fetthalt: 70 %. Rek. konsumentpris: 119 kronor/100 ml.

Decubal lips & dry spots balm – närande och mjukgörande för utsatta områden
Decubal lips & dry spots är en fet, närande och återfuktande salva för punktbehandling av torra läppar samt andra torra partier på kroppen såsom nagelband och armbågar. Den innehåller högrenat lanolin som snabbt tränger in och mjukgör huden och bivax som hjälper huden att snabbare återställa sig. Fetthalt: 99 %. Rek. konsumentpris: 69 kronor/30 ml.

Decubal – experten på torr hud

Decubal hudvårdsserie är speciellt utvecklad för att ta hand om torr hud – dygnet runt. Decubal är utvecklad i nära samarbete med nordiska hudläkare och har funnits i Sverige i över 40 år. Alla produkter är fria från färgämnen, parfym och parabener. Decubal säljs endast på apotek där du även kan få råd om hela familjens hudvård. Sortimentet kan variera mellan olika apotek. Läs mer och finn produkter i serien på www.decubal.se

Mode & Skönhet | Decubal
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login