Tips för torrisar – råden som räddar huden i höst

Av den 8 oktober, 2019

Torr hud är vanligt i vårt nordiska klimat. Besvären kan ha olika orsaker och upplevas på olika sätt. Vissa har en känsla av torrhet med stramande hud medan andra har så torr hud att den blir fnasig, kliar och spricker. Så vad kan man göra för att förebygga problem? Decubal har samlat tipsen du behöver.

”Under hösten får många med torr hud förvärrade besvär och då är det viktigt med mjukgörande och fuktgivande hudvård. Decubal är en klassiker i badrumsskåpet och har varit experten på torr hud i över 40 år”, säger Elin Car, Brand Manager Skincare på Karo Pharma.

1. Rengör kroppen med en mild duscholja
Varje gång du duschar eller badar torkar huden ut. Förebygg torr hud genom att använda en mild dusch- och badolja istället för vanlig duschtvål. Tänk också på att undvika hett vatten när du badar eller duschar. Ju varmare vatten – desto mer uttorkande för huden.

Tips! Har du torr och känslig hud? Prova Decubal shower & bath oil – en mild dusch- och badolja med naturliga oljor och fuktgivare som kan användas varje dag. Perfekt för dig som vill bli ren och samtidigt bibehålla mjuk och smidig hud.

2. Smörj in dig från topp till tå
Förbered huden för regn och rusk genom att grunda med en skyddande hudkräm inför höstens kalla dagar. Använd en fuktighetsbevarande kräm med hög fetthalt så förebygger du torr hud.

Tips! Decubal original clinic cream med 38 % fetthalt är klassikern som är framtagen för daglig, förebyggande hudvård och kan användas över hela kroppen – även i ansiktet. Smörj in dig morgon och kväll samt vid behov under dagen.

3. Ta hand om utsatta hudområden
Händer och ansikte utsätts ofta för prövningar under hösten när luften blir kallare och torrare. Fingrar, läppar och öron är hudpartier som lätt blir torra, röda och fnasiga.

Tips! För problemområden som knogar, nagelband, örsnibbar och spruckna läppar finns räddaren i nöden – Decubal lips & dry spots balm. Det är en fet, närande och återfuktande salva för torr och känslig hud. Den fungerar även utmärkt på torra armbågar och små sår på händer och fötter. Praktisk att ha i jackfickan under långa höstpromenader.

4. Skydda extra torr hud och problemhud
Torr hud är inte bara obehagligt utan kan också ställa till en del problem. Det ger en ojämn hudyta som innebär att huden blir mer mottaglig för bakterier. Sprickbildningar är nämligen den idealiska miljön för infektioner att bildas i. Den som har mycket torr hud och problemhud behöver ofta en mjukgörande och skyddande kräm med extra hög fetthalt.

Tips! Decubal lipid cream är en närande, fuktgivande och skyddande kräm för torr hud och problemhud som snabbt tränger in i huden. Lipid cream har en fetthalt på 70 % och lägger en beskyddande hinna på huden som därmed får hjälp att bevara sin fukt och elasticitet.

Decubal – utvalda produkter för höstens hudvård

Decubal shower & bath oil – mjukgörande duscholja
Decubal shower & bath oil är en mild dusch- och badolja med naturliga oljor och fuktgivande ämnen. Den passar personer med torr och känslig hud. Duscholjan är dryg och kan användas ofta utan att torka ut huden. Fetthalt: 47 %. Rek. konsumentpris: 79 kronor/200 ml och 159 kronor/500 ml.

Decubal original clinic cream – klassikern för torr hud
Decubal clinic cream skyddar och återfuktar torr och känslig hud och kan användas från topp till tå av hela familjen. Clinic cream är rik på det mjukgörande ämnet glycerin och högrenat lanolin. Krämen tränger snabbt in i huden. Fetthalt: 38 %. Rek. konsumentpris: 55 kronor/100 g, 99 kronor/250 g, 189 kronor/475 g pump.

Decubal lips & dry spots balm – närande och mjukgörande för utsatta områden
Decubal lips & dry spots är en fet, närande och återfuktande salva för punktbehandling av torra läppar samt andra torra partier på kroppen såsom nagelband och armbågar. Den innehåller högrenat lanolin som snabbt tränger in och mjukgör huden och bivax som hjälper huden att snabbare återställa sig. Fetthalt: 99 %. Rek. konsumentpris: 69 kronor/30 ml.

Decubal lipid cream – skydd för extra torr hud
Decubal lipid cream är en närande och fuktgivande fet kräm som ger skonsam och mild vård för mycket torr och problematisk hud. Krämen innehåller mjukgörande ämnen som bevarar hudens naturliga fuktinnehåll och håller den mjuk och smidig. Lipid cream kan användas dagligen över hela kroppen. Den bär dessutom den internationella märkningen AllergyCertified. Fetthalt: 70 %. Rek. konsumentpris: 59 kr/100 ml, 99 kr/200 ml och 239 kr/500 ml med pump.

Decubal – experten på torr hud
Decubal hudvårdsserie är speciellt framtagen för att ta hand om torr hud. Decubal är utvecklad i nära samarbete med nordiska hudläkare och har funnits i Sverige sedan 1974. Alla produkter är fria från parfym. Decubal säljs på apotek där du även kan få råd om hela familjens hudvård. Sortimentet kan variera mellan olika apotek. Läs mer på www.decubal.se

Skönhet | Tips för torrisar – råden som räddar huden i höst
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login