Tips för en roligare resa med barn i bilen

Av den 8 juli, 2020

Att åka på bilresa med hela familjen är både roligt och spännande – och ibland utmanande. Barn är uppfinningsrika och kreativa, och genom bilfönstret mycket fint att se, men är resan lång kan det behövas mer roligt att hitta på i bilen. Med lite planering blir bilresan roligare och behagligare för hela familjen. Testa våra tips för en lyckad bilresa med barn!

  • Planera resvägen tillsammans med hela familjen och markera er resväg på en karta. Då kan ni enkelt följa hur ni åker på kartan och det blir roligare för alla.
  • Ta med pyssel, leta reda på roliga billekar på interneteller låna en ljudbok för barn via biblioteket. Sveriges Radio har också massor av bra radioprogram för barn, och dessutom en egen barnkanal: Knatteradion!
  • Packa en kylväska med matsäck och drycker. Med egen mat och dryck kan ni vara mer flexibla och ta paus när ni hittar en vacker rastplats eller helt enkelt känner för att stanna.
  • En liten nödväska kan vara bra att ha med på resan. Där lägger ni våtservetter, hushållspapper och skräppåsar som gör det enklare att torka upp eventuellt spill och kladd.
  • Glöm inte att pausa, det är viktigt för alla passagerare i bilen!Inte minst dig som förare, så att du inte tappar koncentrationen. Det kan vara bra att i förväg hitta lämpliga rastplatser som är extra roliga för barnen. Exempelvis kan det vara ställen med lekplatser eller vid en badsjö.

Resa | Tips för en roligare resa med barn i bilen
Örebroguiden

Källa: Volvia

You must be logged in to post a comment Login