Tips: Espresso Martini till kaffets dag

Av den 27 september, 2018

På lördag är det kaffets dag, i samband med det har Grey Goose tillsammans med bartendern Jimmie Hulth tagit fram det perfekta receptet på en Espresso Martini.

Recept – Espresso Martini
Den 29 september är det kaffets dag, den kanske trendigaste kaffedrinken just nu är Espresso Martini. Jimmie Hulth, ambassadör för Grey Goose Vodka, beskriver sitt recept för en riktigt god drink. 

– Espresso Martini kan vara den populäraste kaffedrinken just nu. Nyckeln är en högkvalitativ vodka som bas, en välbalanserad espresso och att använda en kaffelikör med tydliga inslag av choklad. Hemligheten är att tillsätt en nypa salt för att höja alla smaker. Det handlar om få till balansen mellan syran från espresson och sötman från kaffelikören, säger Jimmie Hulth.

Ingredienser:
40 ml Grey Goose Vodka
25 ml espresso
20 ml kaffelikör
1 nypa salt

Gör såhär:
Kombinera alla ingredienser i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka ordentligt. Använd gärna en finare sil för att få bort isflagnorna och för att fördela det härliga skummet från skakningen. Lägg kaffebönor på toppen eller riv lite mörk choklad över som garnityr och för doft.

Mat & Dryck | Espresso Martini
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login