Tips | Att bära klänning utan behå

Av den 7 augusti, 2016

Du har hittat en perfekt klänning – den är supersnygg på provdockan, och du har till och med sett din favoritkändis i en liknande stil på röda mattan. Du provar den, och den är mycket smickrande… utom vid bysten och axlarna. Din behå syns under armhålorna! Behåbanden är synliga! Eller så kanske klänningen har så lågt skuren rygg att du inte an bära en behå överhuvudtaget.

Du behöver inte ge upp din drömklänning. Det finns flera möjligheter!

Vissa tjejer kan skippa behån helt (fast du behöver fortfarande täcka brösten med något – mer om det senare), medan andra tjejer behöver någon slags kupa för stöd. Oavsett hur dina bröst ser ut presenterar vi de bästa sätten att bära en klänning utan behå, och att se helt fantastisk ut.

1. Bär en figurformad silikonbehå
En silikonbehå är perfekt för klänningar med bar rygg. De formar sig efter dina bröst och ger dem ett diskret lyft och skydd.

2. Sy in behåkupor i klänningen.
En erfaren skräddare kan sy in ett stöd, behåkupor, eller extra sömmar i klänningen. Jag gjorde det inför en skolbal, och behövde inte oroa mig för något alls! Du kan även ta kuporna från en billig behå och sy in dem i klänningen på egen hand, om du är duktig på att sy.

3. Prova en axelbandslös kroppformare
En kroppsformare kan jämna ut valkar eller ”problemområden” du upplever dig ha, och samtidigt ge brösten det stöd de behöver. De kan vara perfekta för klänningar med låg skärning eller bar rygg, och finns i alla formar och storlekar. De kan erbjuda allt från full täckning av lår och rygg, till en mer minimal täckning.

4. Självhäftande behåkupor
Det går jättebra att bara köpa kupor! De fäster på huden under varje bröst, vilket erbjuder stöd och lyft. Det här är ett perfekt alternativ för tjejer med B-kupa och uppåt.

5. Bröstinlägg
Bröstinlägg är hudfärgade ”klistermärken” som är formade som blommor. De placeras rakt över bröstvårtorna. Om du inte tänker bära behå bör du åtminstone bära bröstinlägg! De förhindrar bröstvårtorna från att synas under tyget om det blir kallt, eller om kamerans blixt gör klänningen lite mer genomskinlig. Vi har alla sett kändisar råka ut för detta på röda mattan, och det är något man helst vill undvika.

6. Modetejp från Hollywood
Det här är en basvara för många kändisar och stylister. Modetejp från Hollywood är en slags dubbelsidig tejp som gör att materialet i din klänning fäster direkt mot huden (eller något annat), vilket hindrar oönskade olyckor. Du kan använda modetejp för att säkra den främre delen av en axelbandslös behå, en djup V-ringning, eller ett tunt behåband mot ett tunt axelband på en klänning.

7. It Stays – kroppslim
It Stays kan spridas ut över hela brösten, och gör att de bokstavligt talat fastnar i behåkuporna eller klänningen. Det är ett skonsamt lim som är säkert för både kroppen och kläderna.

8. En djupt urringad, axelbandslös behå
Axelbandslösa behåar har utvecklats stort, och nu finns det djupt urringade behåar som ger gott stöd och som är osynliga mellan brösten eftersom de går så långt ned. De är perfekta för lågt skurna klänningar, men kan vara synliga baktill.

9. Prova en korsett
En korsett kanske låter gammaldags, men det finns en anledning till att de funnits i flera århundraden! Korsetter håller inne kroppen och lyfter brösten, vilket kan vara smickrande och ge gott stöd på samma gång.

10. Flexibel rygg
Om din klänning är lågt skuren i ryggen kanske du bara behöver en behå med flexibla band baktill. De smidiga sakerna drar ner behåns rygg så att den inte är synlig, medan du behåller allt stöd och lyft framtill.

Mode & Skönhet | Tips
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login