Tiger släpper singeln “Lånad bil”

Av den 30 maj, 2020

Mångfacetterade Daniella Binyamin, Oskar Nyman och Joel Isaksson är tre rutinerade musiker och låtskrivare som bland annat har jobbat med Zara Larsson, Lukas Graham och JUNG. Som artister är trion dock debutanter. Under bandnamnet Tiger släpper de nu sitt första alster “Lånad bil” – en lågmäld poplåt som för tankarna till bitterljuva sommarkvällar. Ett gediget musikaliskt hantverk i ett organiskt ljudlandskap.

– Låten handlar om relationer. I en lånad bil, på lånad tid. Alla har vi varit där. På väg någonstans för att hitta något man tappat, i hopp om att allt kanske ändå kan bli bra, säger bandets sångerska Daniella om debutsingeln.

Daniella är ursprungligen från Perstorp utanför Helsingborg i Skåne. Oskar och Joel har rötterna i finska Jakobstad. Numera bor alla bandmedlemmarna i Stockholm, men det var på Musikmakarna i Örnsköldsvik som Daniella och Joel lärde känna varandra. Oskar visade sig vara pusselbiten som saknades, och så blev duon en trio. Med gemensamma influenser som Fleet Foxes, Maggie Rogers, Fleetwood Mac och Laura Marling samt en vision om att bilda ett popband med folkinfluenser, isolerade de sig i studion för att skapa ny musik. Så föddes Tiger. I slutet av något, i början på något annat.

– “Lånad bil” var en av de första låtarna vi skrev. Låten blev det första fröet att sätta känslan och tonen i vår musik, där vi vill fånga alla de där stora ögonblicken blandat med alla små och fina. Det enkla och vackra med en skolavslutning och begravning, och allt däremellan, säger Daniella.

Tiger är melankolisk pop på svenska. Tiger är motljus i april och regniga sommarkvällar. Tiger är Daniella, Oskar och Joel. I en lånad bil.

Lyssna på ”Lånad bil” här»

Musik | Tiger släpper singeln “Lånad bil”
Örebroguiden

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login