Tiger Lou och Jesper Lindell till säsongsfinal av Klubb Mono

Av den 2 maj, 2017
Tiger Lou spelar på Klubb Monos säsongsfinal!

Säsongsfinalen av Klubb Mono avslutar vi med ett av de mest respekterade och rutinerade indiebanden i Sverige. Tiger Lou är själva definitionen av vad melankolisk indierock är. Det är introvert skostirr, mollstämt, vemodigt men hoppfullt, det är melodiöst och vackert. Allt det vi älskar med indiemusik. Vi ser fram emot mycket motljus, stora drömska gitarrer och Rasmus Kellermans innerliga sång.

Kvällen i övrigt: hyllade Jesper Lindell värmer upp, DJ Gustaf Molin spelar indiepop, indierock och alternativt, Konstföreningen Bunkern ställer ut, Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och i baren finns som vanligt vår Monomeny och kvällens till bra priser.

Tiger Lou
År 2009 gjorde Tiger Lou sitt sista framträdande i en trädgård någonstans i Tyskland. Bandet lastade sina instrument, åkte hem till Sverige och därefter följde: tystnad. Ryktet om Tiger Lous uppbrott spreds snabbt och förnekades inte av bandet, även om det nog aldrig riktigt bekräftades heller. Tystnaden fortskred i sju år. I höstas ställde sig stjärnorna äntligen rätt för Tiger Lous återkomst. Bandets första album sedan 2008 års hyllade A Partial Print släpptes i september 2016 och har fått namnet The Wound Dresser. Albumet innehåller allt vi älskar med Tiger Lou – den mörka atmosfären, gitarrerna och Rasmus Kellermans desperata men samtidigt hoppfulla sång. 

Hymn: 9 av 10 – “Topparna på The Wound Dresser är så många att en uppräkning av låtar gör albumet som helhet en otjänst. Sällan har en återkomst varit så här självklar.”

Aftonbladet: “De tio låtarna tycks skapade för en konsert, framför Tiger Lou-fans. Helheten känns som ett slags filmsoundtrack och är lättidentifierad som Tiger Lou, nästan direkt.”

Gaffa: “Med Kent borta är det inte otänkbart att Tiger Lou och andra mollstämda svenska indieband som exempelvis Deportees vinner över deras fans.”

Jesper Lindell
Han är en av Sveriges just nu mest hyllade och uppskattade singer/songwriter. Jesper har blivit listad av flera stora tidningar som artisten man definitivt ska hålla koll på under 2017. Han har redan hunnit bli playlistad på P3, gjort succé på Dramaten tillsammans med First Aid Kit (med den hyllade Leonard Cohen-föreställningen), spelat på TV4 Nyhetsmorgon och inte minst spelats massivt på Spotify, där debutsingeln ”Moving Slow” snart är uppe i en miljon lyssningar. 21 april släpptes första EP:n “A Little Less Blue”.

DJ Gustaf Molin
Klubb Monos egen dj, musik- och populärkulturkonnässören Gustaf Molin, spelar den bästa indiemusiken före, mellan och efter konserterna. Det blir en blandning av indiepop, indierock och alternativt. Gustaf hälsar att: ”Det blir högt och lågt, brett och djupt. I alla olika genrer och format. Musiken jag älskar och som jag vill spela för andra likasinnade människor. Hoppas träffa många som vill diskutera backkataloger och önska obskyra låtar!”

Konstbunkern
Konstföreningen Bunkern, eller Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

Bananmoon
Pelle på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

Lördag 6 maj är det Säsongsfinal på Klubb Mono, Örebro konserthus, missa inte!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login