Tierra Organic – En ekologisk vårnyhet från Lavazza

Av den 22 mars, 2018
Tierra Organic

Lavazza lanserar i mars produktnyheten Tierra Organic. En dubbelcertifierad premiumblandning med hela bönor, gjord på noggrant utvalda 100 % Arabicabönor frånSyd- och Centralamerika. Tierra Organic lämpar sig utmärkt till både bryggkaffe och espresso och är blommig och söt i smaken.

Det är kombinationen av kaffebönans ursprung, rostning, malningsgrad och beredningssätt som avgör hur kaffet kommer smaka. Beroende på bryggningsmetod behöver malningsgraden på bönorna anpassas. Tierra Organic har en fruktig arom och tydlig bittermandel i eftersmaken med en medelstark intensitet och passar således både till espresso och bryggkaffe.

– Vi är mycket stolta över vår ekologiska nyhet; Tierra Organic, som är framtagen med hänsyn till miljön samtidigt som blandningen passar utmärkt både som espresso och bryggkaffe. Det viktiga är att man maler bönorna i rätt malningsgrad för den bryggmetod man valt. Det är något vi verkligen vill utbilda våra konsumenter i eftersom det har stor påverkan på slutresultatet, säger Ida Strid, kaffe- och produktspecialist på Lavazza Sverige och fortsätter: Ska kaffet vara till en espresso bör malningsgraden vara fin som ett salt, medan den behöver vara grov som socker för att passa en klassisk bryggare. Är bönan finmald, lockar det fram mer beska smaker medan grovmalt tenderar att göra kaffet mer syrligt.

Bönorna i Tierra Organic är ekologiska och hållbart odlade på UTZ-certifierade gårdar i Honduras, Brasilien, Peru och Colombia. Produkten är dubbelcertiferad med den ekologiska märkningen EU-lövet och den etiska märkningen UTZ.

Tierra är namnet på Lavazzas hållbarhetsprojekt som skapades 2002. Projektet syftar till att förbättra de sociala och miljörelaterade villkoren och produktionsmetoderna i de små kaffeodlarsamhällena.

Läs mer om Tierraprojektet här: http://www.lavazza.se/se/about-lavazza/tierra/

Tierra Organic finns hos Ica, Coop och Bergendahls från och med mars.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login