Those Without vidare till riksfinal i Imagine Sweden

Av den 18 april, 2019

Örebrobandet Those Without vann för ett par helger sedan regionsfinalen av tävlingen Imagine Sweden vilket gav dem en plats i riksfinalen som går av stapeln i Gävle den 31 Maj.

Jag träffade bandet för att få veta lite mer om dem och vad som händer framöver.

Vad är det ni har vunnit?
– Vi har vunnit regionsfinalen av Imagine Sweden och skall åka till Gävle där vi kommer tävla i regionsfinalen mot andra band som vunnit sina regionsfinaler runt om i landet, säger Oskar Ögren sångare i bandet.

Vad tror ni var anledningen till att ni gick vidare?
– Framför allt tror vi att det var att man verkligen kan se på oss hur mycket vi älskar att stå på scenen när vi uppträder, och kunde förmedla den energin till publiken och juryn, säger Oskar.

– Vi är också väldigt stolta över det vi skrivit, jag tycker det är riktigt bra låtar och det är roligt att se oss framföra dem och jag tror helt enkelt att det var det som avgjorde, säger Martin Spåman Gitarist.

Jag vet att det hänt en del runt bandet den senaste tiden, kan ni berätta?
– Vi har nyligen släppt en EP med sex låtar som heter ” Easier Said Than Done”, vi har för närvarande över 40 00 streams på Spotify, säger Oskar.

Förutom tävlingen var är det som händer framöver?
– Vi har planerat in en liten miniturné med bandet Out Off My Way, det blir två weekends i slutet av sommaren, säger Martin. Sen skall vi spela på Live at Heart och tillsammans med Kill The Kong och Deceptic i B-salen på Kulturhuset den 10 Maj. Så vi har lite gigg, vi håller på och skriver lite nytt och planerar att släppa en ny singel till sommaren så det är lite smått och gott helt enkelt.

– Vi är sådana att så fort vi är klara med en grej så måste vi genast på nästa, oavsett om det handlar om att skriva nytt eller planera in för nästa gigg så måste det hända någonting, säger Oskar.

När startade ni bandet egentligen?
– Jag, Felix, Oskar och Dennis startade ett skatepunkprojekt när vi gick på gymnasiet som sedan sakta blev Those Without, men den konstellationen vi är nu har spelat tillsammans i två år, säger Filip Burman Bassist.

Då tycker jag att ni hunnit med en hel del.
– Ja vi har ju hunnit med två EP, en singel och så har vi spelat på VOX festivalen samt även varit i Kanada och spelat, säger Martin.

Då får jag tacka för pratstunden och önskar lycka till framöver.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Those Without
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login