Thorbjörn Risager & The Black Tornado spelar på Clarion Hotel

Av den 18 oktober, 2019

Den 23 Oktober kommer Thorbjörn Risager & The Black Tornado till Clarion Hotel och Örebro Jazz & Blues Club.

Thorbjörn Risager & The Black Tornado är ett danskt Blues-Rock-Soul-band som turnerar i hela Europa och har byggt upp en trogen publik i Sverige. Egna låtar, bra sångare och tight band med blåssektion!

Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Talang, engagemang och uthållighet. När detta band går in på sitt fjortonde år verkar de verkligen vara på väg mot en framgång som kommer att öppna några nya dörrar, på nya territorier. Och med allt hårt arbete de lägger in i detta projekt förtjänar de säkert det.

2003 bad sångaren och gitarristen Thorbjørn Risager några av hans favoritmusiker att gå med honom i ett helt nytt band. De tog bandnamnet ”Thorbjørn Risager Blue 7” och började spela runt i Danmark. Ett år senare spelade de in sitt första album, ”Live 2004”, och 2005 träffade de sin nuvarande agent som också började arbeta med en CD-kampanj, i samband med utgivandet av deras andra album, ”From The Heart”, som snabbt fick betydande medieigenkänning. BluesWax, en väl respekterad amerikansk publikation, använde rubriken ”Nästa stora namn i blues: Thorbjörn” och det episka citatet ”Risager har låtskrivarfärdigheter som matchar hans röst ”. Samma tidskrift skrev om nästa album ”Here I Am”: Ibland sticker en sångares röst bara fram och tvingar dig att lyssna. Ta en del Ray Charles, en del Bob Seger och en del Joe Cocker och du kanske har det vokala instrumentet från Danmarks Thorbjørn Risager.

Thorbjörn Risager & The Black Tornado
Genre: Rock, Soul, Rhythm and Blues

Bandmedlemmar:
Thorbjørn Risager – voc, gtr
Emil Balsgaard – keys, pia
Joachim Svensmark – gtr, bg voc
Kasper Wagner – sax
Hans Nybo – sax
Peter Kehl – trumpet, bg voc
Søren Bøjgaard – bass
Martin Seidelin – drums, bg voc

» Mer information här «

Musik | Thorbjörn Risager & The Black Tornado spelar på Clarion Hotel
Örebroguiden

Källa: Clarion Hotel

You must be logged in to post a comment Login