Thomas Järvheden slaktade hits på Villa Strömpis

Av den 9 augusti, 2018

Under onsdagskvällen uppträdde Thomas Järvheden på Villa Strömpis utomhusscen med sin show Bra Mkt Sämre.

När jag såg Thomas senast var för nästan två år sedan även det på Villa Strömpis och då skämtade han om att göra en show som hette Så Mycket Sämre där hans versioner av kända svenska artisters verk skulle finnas med. Nu var han tillbaks på brottsplatsen med just den showen, dock har den fått namnet Bra Mkt Sämre på grund av en namntvist med TV 4 och produktionsbolaget Mastiff.

Jag tycker att detta var riktigt roligt då Järvheden till att börja med håller sig precis på gränsen till vad som kan anses okej för att sedan flippa ut och gå över gränsen så grovt att man bara kan skratta åt det hela.

Förutom de låtar som han massakrerar och då menar jag textmässigt, för Thomas sångröst är ganska bra så får vi höra vad han skulle berätta om på sin dag i Så Mycket Bättre, men så klart har han inget klockrent ämne så han testar med historien om när pappan var skatteflykting och hans handikapp i att vara ansiktsblind för kineser.

Jag tycker detta var en riktigt rolig show och man märker att han spelat den tee tag då flytet och upplägget känns mycket genomtänkt. Min favoritlåt för kvällen blir helt klart Thomas version av Niklas Strömstedts låt ”Sista morgonen”, vilken har en mer socialrealistisk text än originalet.

Jag tycker att detta var en riktigt bra show och Thomas själv verkade tycka att det var roligt att uppträda, publiken skrattade också gott vilket får ses som ett gott betyg.

Bilder från showen.

Thomas Järvheden Så Mkt Sämre får hela…

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Thomas Järvheden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login