Thomas Gansch & Georg Breinschmid till Örebro Konserthus

Av den 31 oktober, 2019

Thomas Gansch och Georg Breinschmid har mycket gemensamt, de kommer båda från Österrike och är båda klassiskt skolade musiker. De träffades som studenter vid Wiens musikkonservatorium 1997, och det blev början på deras musikaliska vänskap.

Utöver deras delade kärlek till den klassiska musiken älskar de båda The Beatles, Monty Python, Jazz och Thomas Bernhard såväl som våldsamma skrattanfall, Dadaistiska ordvitsar och lekfulla grimaser.

Inte minst för duons delade intressen har dessa två herrar fattat tycke för en distingerad stil av musikalisk galenskap. Spelglädjen och spontaniteten hos Thomas och Georg kunde anas redan när de spelade med Wiens Konstorkester åren 1999–2006 och sedan 2007 har de uppträtt med egna föreställningar.

Det som utmärker dessa två musiker – förutom deras musikaliska färdigheter och spontanitet – är deras enorma bredd av musikstilar. De kan anamma de traditionella rollerna under en konsert och göra en djupdykning i improvisation på efterföljande konsert. Den ena dagen kanske de fokuserar på världsmusik, den andra dagen blues eller pop. Lysande, mångsidiga och virtuosa, likt deras succéproduktioner ”Mnozil Brass” eller Brein’s Café”, är duon Gansch / Breinschmid en unik upplevelse!

Thomas Gansch & Georg Breinschmid kommer till Örebro Konserthus Tisdag 5 November 2019.

» Mer information här «

Musik | Thomas Gansch & Georg Breinschmid till Örebro Konserthus
Örebroguiden

Källa Örebro Konserthus

You must be logged in to post a comment Login