Thomas Di Leva i videosamarbete med Solsidan-regissören Måns Herngren

Av den 27 januari, 2020

Tidigare i år släppte Di Leva sin nya singel ”If You Believe”. Den vackert stämningsfulla balladen för tankarna till Di Levas stora hit ”Miraklet”, som är en av Di levas mest populära och spelade låtar som idag sjungs både på bröllop och födelsedagsfiranden runt om i landet.

Di Leva är även turnéaktuell med sin kritikerrosade David Bowie-hyllning ”Changes – en fascinerande show i tid och rum”, där publiken får njuta av David Bowies klassiska låtskatt, tolkad och arrangerad av och med Di Leva.

– ”If You Believe” är en hoppfull låt om livet efter döden, förklarar Di Leva.

Videon är filmad och regisserad av Di Levas vän Måns Herngren. Utöver sina framgångar som regissör av filmer och tv-serier som ”Solsidan” och ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” har Herngren tidigare även har gjort bl.a Di Levas klassiska video ”Vem ska jag tro på?”.

– Jag tycker sällan att det är roligt att titta på sånt jag själv har gjort, men just ”Vem ska jag tro på?”-videon tycker jag fortfarande om att se, berättar Måns Herngren. – När vi filmade ”Vem ska jag tro på?” med handkamera i New York hösten -87, så var det ett högt tempo och en känsla av förvirring. Den här inspelningen kändes verkligen ”trettio år senare”… Men på insidan så är ju både Thomas och jag på sätt och vis samma personer idag. Det var roligt för oss att få göra något tillsammans igen, speciellt som det i princip bara var han och jag tillsammans när vi filmade videon i naturen runt Bogesunds Slott och Tyresö Slott i december.

”If You Believe” är hämtad från Di Levas kommande konceptalbum ”The Hybrids” och uppföljare till ”Men In Black”, som i höstas premiärspelades på det internationellt uppmärksammade festivaleventet Storm Area 51 Basecamp i USA, där musikvideon visades under invigningsceremonin. Låten är komponerad av Di Leva från en ursprunglig ”demo” som skapades med TV-producenten Thomas Jackson i Spaceflower-studion.

Thomas Di Leva kommer till Örebro och Örebro Konserthus Lördag 14 Mars 2020.

MusikVideo | Di Leva – If You Believe (Official Video)

Musik | Thomas Di Leva i videosamarbete med Solsidan-regissören Måns Herngren
Örebroguiden

Källa United Stage

You must be logged in to post a comment Login