TheFork avslöjar de 5 mest instagramvänliga mattrenderna denna sommar

Av den 26 juli, 2018
Poké

Matbilder publicerade online är en viktig faktor när det kommer till val av restaurang: enligt undersökningen ”Factors influencing customer decisions” [1] genomförd av TripAdvisor®, väljer upp till 72% av kunderna vart de ska äta utifrån fotografier av restaurangers rätter.

Som konsument anses inte bara att dessa bilder är intressant information för val av konsumtion utan vi tycker om att ta matbilder och publicera dem ännu mer. Frågan är vad som kommer vara trendigast när det gäller matbilder nu under sommaren?

Här är de 5 mest instagramvänliga mattrenderna denna sommar, enligt TheFork – Europas ledande plattform för restauranginspiration och bokning online med 50 000 bokningsbara restauranger i 11 länder.

Matcha 2.0
Nu är Matcha inte längre bara ett te, Matcha-pulvret håller på att bli en huvudingrediens i andra rätter. Alltifrån glass till macarons och pannkakor täckta av matcha. Det gröna i sommarens rätter kommer alltså inte bara vara sallad.

Holy poké
Den hawaiianska specialiteten har länge varit en gastronomisk trend, men på senare tid så har trenden verkligen exploderat. Tack vare rättens fräschhet gör den till sommarens perfekta rätt och med dess många färger är det även lätt att tillfredställa både ögat och smaken.

Vegan Burger
Grillsäsongen är i full gång och kommer att vara det under hela sommaren. Men medan somliga skulle säga att traditionell grillning inte kommer att ändras, så är det många konsumenter som nu hittar nya ideér i och med den växande veganska trenden.

Superfood Sallader & Bowls
Det är inte bara poké som är trendigt juts nu: smoothies, bowls och sallader är rätter som alltid passar sommarsäsongen. Likväl som det passar den hälsomedvetna trenden och dagens sociala medier.

Foodjenga
Jenga är ett brädspel som går ut på att man ska dra bort träklossar från ett torn utan att det kollapsar. Tornets form går många gånger att hitta som ett element när det gäller mat; från det klassiska tornet av pannkakor till de mest spektakulära kreationerna.

Mat & Dryck | Mattrender
Örebroguiden

[1] The full study is available here: https://www.tripadvisor.com/TripAdvisorInsights/w3227

You must be logged in to post a comment Login