The Sounds fick Frimis Salonger att koka

Av den 10 mars, 2018

Under fredagskvällen den 9 mars uppträdde den svenska rockgruppen The Sounds på ett fullsatt Frimis Salonger och de bjöd på en kaxigt underhållande rockshow.

The Sounds bildades 1999 och släppte sitt debutalbum Living in America 2002, albumet som också kom att bli deras genombrott med låtar som Living in America, Hit me och Seven Days a Week vilka alla blev hits i Sverige. De internationella framgångarna framför allt i USA kom senare med de följande albumen.

Bandet spelar en punkinfluerad indierock med inslag av melodisk syntmusik och sångerskan Maja Ivarsson är en stor del av bandets framtoning på scenen med sitt kaxiga och självsäkra uttryck.

Kvällens show börjar Maja med att gå fram till scenkanten, sätta upp foten på monitorhögtalaren och visa trosan för publiken vilket är lite typiskt för hennes mycket punkiga attityd på scenen.

Det blir verkligen ingen mjukstart på konserten utan man gasar igång direkt med hiten Painted By Numbers vilket fick fart på publiken och Maja eldade på publiken med sitt provokativa scenspråk. En rolig episod är när en av ordningsvakterna kommer in framför scenen och Maja bestämmer sig för att sätta sig på hans axlar och avsluta låten därifrån, detta var på inget sätt uppgjort på förhand men det var bara att foga sig för den bestämda Maja.

Detta var en mycket bra spelning med hög energi och en riktig kickas attityd från Maja och resten av bandet.

The Sounds på Frimis Salonger får hela…

Bilder från konserten.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login