The Magnettes till Örebro

Av den 12 juli, 2017

Det hyllade pajala bandet The Magnettes kommer till Örebro i augusti. Först kommer de den 19 Augusti till Boulebar Slottsgatan, sedan kommer de även till Live at Heart (30 aug – 2 Sep) i början av September.

I förra veckan vart The Magnettes utvalda till Framtidens artist på P3. P3:s musikredaktörer utser en artist som precis börjat sin musikaliska karriär, och som de är övertygade om kommer vara en given del av musiklandskapet om något år varje månad och i Juli är det The Magnettes.

Deras senaste singel ”Young & Wild” lades till på A rotation på P3.

  • 19 Augusti på Boulebar Slottsgatan, Örebro
  • 30 Augusti till 2 September, Live at Heart, Örebro

Nytt Album
Den 30 Juni släppte sitt debutalbum ”Ugly Youth” här är några uttalanden kring albumet.

”The Magnettes är framtidens artist våra musikredaktörer är övertygade om att de kommer vara en given del av musiklandskapet om något år.”
– P3

”Sedan Jakob Hellmans ”… och stora havet” har ingen musik från länet haft samma solklara potential att erövra landet – eller ännu troligare – världen. ”
– NSD

”Pigg och strömlinjeformad radiopop som rätt skamlöst satsar på att vara gångbar.”
– DN

”Each song on ”Ugly Youth” is well thought out and meant for lovers of pop.”
– Earmilk

”We LOVE this type of pop!”
– Perez Hilton

”Strictly for radical teens.”
– Mojo Magazine

”They put one arm around the ugly and weird, which they deem cool, and the other straight-arming the patriarchy.”
– Kick Kick Snare

”Between them, they have built a philosophy of life strong enough to influence a generation.”
– God is in the TV zine

Om The Magnettes
The Magnettes är från Pajala och består avSanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström. Bandet har haft stora framgångar utomlands och gjort flera USA turnéer. Showcases i USA, England och Spanien. Bland annat på SXSW, CMJ,The Great Escape, Canadian Music Week. De har gjort Pride spelningar runt om i Sverige under sommaren 2016 och välbesökta framträdanden på Almedalen.

Deras fem singlar ”Young and Wild” ”Sad Girls Club”, ”Hollywood”, ”Bones”och ”Killers in a Ghost town” har hyllats av engelska och amerikanska bloggar som Perez Hilton, Popjustice,Gigwise, Drunken Werewolf, FM.TV, Drowned in Sound och Fourohfive. Dokumentären ”A Pajala State of Mind” om bandet gjord av Hans-Erik Therus har visats flera gånger på SVT. De vart nominerade som årets Norrbottningar av Norrbottenskuriren 2016.

Rebecka och Sanna från The Magnettes bloggar även för SVT på programmet Min Squad som man finner under hashtaggen #minsquad och SVT play. Där man får följa deras personliga åsikter kring livet som musikarbetare. Sanna är även en av deltagarna i Bastubaletten på SVT som sänds vintern 2018.
Bandet är utvecklat av BD-pop.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login