The Magnettes spelar på Stora Örebro

Av den 26 augusti, 2017

Hyllade The Magnettes har charmat publiken i USA, England, Kanada och Spanien. De har visat upp sig på heta festivalen SXSW, bidragit med färg och musik på Pride och hyllat David Bowie.

The Magnettes består av Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström. Bandet har haft stora framgångar utomlands, med flera USA-turnéer, showcase-gig i England, USA, Kanada och Spanien.

Singlar som ”Hollywood”, ”Bones” och ”Killers in a Ghosttown” har hyllats av tongivande kultur- och nöjessajter som Perez Hilton, Popjustice, Gigwise, FM.TV och Fourohfive. Dessutom har trions glittriga pop-punk (ibland kallad fuckpop) hörts live i politikens centrum Almedalen – och nominerat dem till den ärofyllda titeln Årets norrbottningar (2016)!

Efterlängtat album: ”Ugly Youth”
Nu växlar The Magnettes upp, den Pajalafödda popgruppens efterlängtade debutalbum ”Ugly Youth” släpptes den 30 juni. Plattan handlar om att hitta sin identitet och plats i världen, även när en känner sig udda.

Låtarna på fullängaren behandlar också vänner, sex, fest och att slåss. Ingen censur alls, precis som skivtiteln antyder.

– Jag kände mig alltid jävligt udda när jag växte upp. Den här plattan känns som min inre tonåring som bara spottar ut all skit som jag inte vågade säga när jag gick igenom det. Och vi hoppas folk känner samma sak när de lyssnar på skivan, berättar Rebecka Digervall.

En dokumentär om bandet – ”A Pajala State of Mind” – gjordes av Hans-Erik Therus och har visats flera gånger på SVT.

Under sommaren 2017 videobloggar Rebecka och Sanna för SVT under hashtagen #minsquad. Sanna Kalla syns också i 2017 års upplaga av tv-programmet ”Bastubaletten”.

Nu kommer The Magnettes till Live at Heart, onsdag 30 augusti spelar de på Stora Örebro.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login