The Magnettes släpper lyrikvideo på nya singeln ”American”.

Av den 9 juli, 2020

Singeln har fått ett väldigt bra mottagande och den gick in på 20 plats på US Chart Magazine, Cashbox Indie Pop/Rock och The Magnettes var på omslaget på Record World Magazine den 3 juli inför USA.s nationaldag 4 juli.

Popmuzik  “En storslagen poplåt om att jaga ruset och känna att man lever. Det är som soundtracket till en road movie och du kan verkligen känna vinden igenom ditt hår när du sitter i en nedcabbad bin och kör utmed highway one i Kalifornien. “

Zero Magazine “Kort sagt är ”American” är en genomtänkt och stark poplåt. “

Come Here Floyd ”Longing for heartfelt emotions, the chorus of ‘American’ is beautiful, decadent, and oh so very Swedish pop. It’s a celebration. “

Colorising ”The Magnettes continue to take their sound to new levels proving that they are only getting better and bigger with time.”

Get In Her Ears ”Oozing a sweeping emotion alongside instantly infectious glistening melodies and honey-sweet vocals, it builds to a soaring pop anthem. “

Cashbox Magazine Canada  “American” is a brilliant song and a great follow-up to “Shakes”.

Hur bandet förklarar den nya singeln.
“Sen vi var kids har vi levt genom TV. Att växa upp i en litet samhälle som Pajala så var amerikanska filmer, sit-coms och realityserier en väg ut. Det visade oss vad riktig kärlek är och hur drömlivet ser ut och vi har varit junkies och svalt allt utan att tugga. Tonårsdrama med extra socker, extra salt, historier och ideal som verkligheten inte kunde leva upp till. Men “American” handlar egentligen inte om Amerika. Det handlar om att jaga ruset, att bara gasa och överge allt som är bekvämt för att leva på riktigt.”

Ljudbilden är en uppdaterad Wall-of-Sound. Lager på lager av drömska gitarrer, aggressiva trummor och vintagestråk, som ett soundtrack till en road-movie som ingen ännu hittat på.

Om The Magnettes
Bandet bildades i Pajala och skapade sin egen mix av elektronisk pop och riot grrrl-punk. 2015 spelade de på festivalen SXSW i Austin och blev signade av skivbolaget Digsin. Debuten ”Ugly Youth” kom 2017, och blev utnämnt till ett av de bästa albumen 2017 av PopCrush.

Singeln ”Young & Wild” hade premiär i TV4-serien ”Finaste Familjen” och låten blev den tionde mest spelade svenska låten på P3 det året. Deras låt “Sad Girls Club” kan höras i populära Netflix-serien “Elite”. En långfilmsdokumentär är gjord av Martin Åhlin som visas i höst som även gjort videon till ”American”. The Magnettes har även hyllats av bland andra Earmilk, Perez Hilton, ELLE Sweden och ryska Cosmopolitan.

Musik | The Magnettes släpper lyrikvideo på nya singeln ”American”
Örebroguiden

Källa: Musichelp Sweden

You must be logged in to post a comment Login