The Macallan Presenterar The Macallan Classic Cut 2020 Edition

Av den 30 oktober, 2020

Macallan lanserade igår, den 29 oktober, The Macallan Classic Cut 2020 Edition, en kraftigt smakrik single malt. Årets utgåva är den fjärde i ordningen av Classic Cut, och är ännu ett bevis på The Macallans finess och kvalitet när det kommer till att erbjuda en rik smakupplevelse.

I serien som är framtagen av The Macallans Whisky Mastery Team för att varje år erbjuda en ny smakupplevelse, har The Macallans whiskymästare Polly Logan för första gången kombinerat europeiskt och amerikanskt sherrylagrat fat med amerikanska ex-bourbonfat, som skapar en alldeles unik smak och karaktär.

Denna exceptionella whisky har en lätt sötma genom ex-bourbonfaten, i kombination med fylligheten och komplexiteten i The Macallans karaktäristiska sherryfat. En alkoholhalt på 55% är den yttersta styrkan för att erbjuda en karaktärsfull single malt, och låta tonerna av vanilj, apelsin och ek dominera. Smakerna lierar sig för att lämna en lång finsih, och erbjuder en resa genom flera smaker och toner, som kan intensifieras genom addering av vatten.

”The Macallan Classic Cut 2020 Edition är framtagen för att utforska den fascinerande rollen som det av ett amerikanska ex-bourbonfatet spelar i The Macallans smakbibliotek, och är ett uttryck för vår unika single malt. Den påvisar hantverket i whiskydestilleriet, från början till slut.” – Polly Logan, The Macallan Whisky Maker.

The Macallans whisky kännetecknas av de exceptioenlla ekfaten, som är noggrant utvalda, formgivna och rostade av The Macallan Master of Wood. Det är ekfatet som utgör hjärtat i The Macallans single malt, och formar den enastående smakupplevelsen. Smaken som utmärker The Macallan sedan 1824.

The Macallan Classic Cut 2020 Edition kostar 1 200 kr, och finns till försäljning på Systembolaget.

Dryck | The Macallan Presenterar The Macallan Classic Cut 2020 Edition
Örebroguiden

Källa: Edrington

You must be logged in to post a comment Login