The Macallan introducerar Edition No.5

Av den 11 november, 2019

Edition No.5 är den femte delen i den innovativa Edition-serien och är en hyllning till den naturliga färgens olika skiftningar och komplexitet. Vi är i vårt vardagliga liv omgivna av färger som påverkar vårt humör, formar våra uppfattningar och distraherar våra tankar.

Edition No.5 har en 100% naturlig färg, detta tack vare den tid som alla våra exceptionella whiskysorter från The Macallan tillbringar i de bästa faten, det är där whiskyn mognar och utvecklar sin karaktär. I samarbete med de världsrenommerade färgexperterna från World Pantone Color Institute har vi skapat en unik, multifacetterad kombination av röd och blå färgnyans som presenteras på flaskans etikett och förpackning.

“Vi har hittat många gemensamma nämnare mellan whiskytillverkning och färgskapande, med Edition No.5 har vi haft möjlighet att upptäcka och hylla dessa två konstnärliga former. Medan färgutveckling startar med att blanda baskulörer med precision för att uppnå olika nyanser, så är det istället whiskytillverkningens kunskap och förståelse för en specifik färgpalett från fatet som är startpunkten. Från dessa två utgår vi sedan för att skapa den önskade karaktären och den specifika färgen för den slutgiltiga whiskyn” säger Sarah Burgess, The Macallan Whisky Maker.

“Som en av regnbågens mest komplexa färger, kändes purpurnyansen självklar att använda för att kunna återge den likvärdigt komplexa processen som involverar The Macallans whiskyproduktion. Den här nya, vibrerande nyansen har skapats för Edition No.5 för att ge liv åt den utsökta kombinationen av en distinkt och naturlig karaktär som återfinns i denna whisky” säger Laurie Pressman, vice VD på World Pantone Color InstituteTM.

För denna single malt har vi noga valt ut amerikanska ekfat, som ger whiskyn dess fantastiska färg och fylliga smak. Resultatet är en vacker, bärnstensfärgad whisky, som ackompanjeras med den intensiva smakprofilen, där söta toner av karamell och färsk frukt kombineras med toner av ek.

The Macallan Edition No.5 är en limiterad upplaga som kommer att finnas tillgänglig från den 21 november 2019 i utvalda butiker och online på https://www.systembolaget.se

Information om The Macallan Edition No.5:
Pris: 1099 SEK
Alkoholhalt: 48.5%
Volym: 700 ml
Artikelnummer: 1145901

Smakbeskrivning The Macallan Edition No.5:
Färg: Naturlig färg av gyllene korn
Doft: Vanilj och toffee tillsammans med ek, muskot och ingefära med inslag av citronbasilika och päron
Smak: Smörig karamell som övergår i inlagd persika och moget päron
Finish: En balanserad sötma med en avslutande ton av ek

Om The Macallan
The Macallan grundades 1824 och har genom sin enastående kvalitet och distinkta karaktär kommit att bli en av världens främsta, mest beundrade och prisade single malt-tillverkare. Den starka dragningen till det perfekta har varit en kontrollstämpel för The Macallan sedan företaget grundades av Alexander Reid, på en platå ovanför floden Spey i nordöstra Skottland.

I maj 2018 presenterade The Macallan sitt nya destilleri och besökskomplex vid floden Spey som beräknats kosta mer än 1,5 miljarder kronor. Satsningen innebär en ökad investering i whisky, lagring och framför allt i The Macallans exklusiva och karakteristiska sherryfat. 

Om World Pantone Color Institute
Pantone består av ett universellt färgspråk som ger utrymme för färgkritiska beslut genom varje stadie av arbetsflöden för märken och producenter. Mer än 10 miljoner designers och producenter har förtroende för Pantones produkter och tjänster som hjälper dem att definiera, kommunicera och kontrollera färg från idé till verklighet. Detta är möjligt tack vare en avancerad X-Rite teknik som uppnår en färgbeständighet genom olika material och slutprodukter för grafik, mode och produktdesign.

Dryck | The Macallan introducerar Edition No.5
Örebroguiden

Källa: Edrington

You must be logged in to post a comment Login