The Glenrothes gör entré på Systembolaget

Av den 30 september, 2019

​Ärlighet är en konst precis som vår Whisky!

På The Glenrothes uppskattar vi det bästa i livet och vi vet att det bästa liv du kan leva är ärligt.

Den 2 september 2019 gjorde The Glenrothes entré i Systembolagets fasta sortiment med sin The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whiskyur Soleo-kollektionen.

Om produkten:

  • Vatten
  • Långsam destillering
  • Sherryfat: Vilket är essensen i The Glenrothes
  • Naturlig färg

Det som definierar The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky är just de sherrykryddade ekfaten. Drygt 90% av faten vid vårt Speyside-destilleri har tidigare innehållit sherry.The Glenrothes investerar därför mycket tid i att hålla varje fat under varsam uppsikt under mognadsprocessen för att se hur vätskan utvecklas. Alla fat kontrolleras individuellt för hand och godkänns av våra whiskyexperter på plats.

”Det är något magiskt med mötet mellan whiskyn och ett fat, särskilt ett sherrykryddat fat – det är svårt att definiera i ord” säger Gordon Motion, Master Whisky Maker på The Speyside distillery sedan 2009.

The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky är en produkt från Soleo-kollektionen som hyllar ursprunget av whiskyframställning. Soleo är den traditionella soltorkningsprocessen som skapar grunden för den finaste sherryn.

Soleo Collection är en produkt med en tydlig historia och som rör sig mot mer modernt och urbant budskap

– Ärlighet är en konst.

Denna kollektion introducerar en mångdimensionell smakupplevelse där The Glenrothes 12 yo Speyside single malt Scotch whisky har fått mogna endast på sherrykryddat ekfat och buteljeras sedan i sin naturliga färg som ger en karaktär av vanilj, melon och kanel.

PRODUKTINFORMATION – The Glenrothes Single Malt Scotch Whisky 12yo:
Artikelnummer:4673
Volym:700 ml
Pris:399 SEK
Alkoholhalt:40%
Ålder:12 YO
Fat:Sherryfat
Ursprung:Skottland, Highlands, Speyside
Färg:Naturligt gul färg
Arom:Lätt doft av banan och vanilj
Doft:Maltig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av halm, citrusskal, vanilj, ceder, klöverblommor och nougat.
Smak:Banan, citrus och melon med en hint av kanel
Finish:Lång och söt galiamelon med lätt kryddighet

Om Destilleriet:
The Glenrothes ett av de få destillerierna i Skottland som har sin egen naturliga vattenkälla för produktion, bearbetning och spritreducering på gården. Bäcken, ”Burn of Rothes”, delar gården i två delar där vi på den ena sidan finner produktionen och på den andra sidan lagerhållningen, där vätskan spills över på fat var den sedan långsamt tillåts mogna till perfekt årgång. Destilleriet ligger i staden Rothes, Speyside och har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1879.

”Vårt destilleri är en plats med många historier att berätta. En plats för stolthet och engagemang. Framför allt en plats för whisky.” säger Alasdair Anderson Distillery Manager på The Glenrothes.

Dryck | The Glenrothes gör entré på Systembolaget
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login