The Butcher lanserar största flaskan på Systembolaget

Av den 14 augusti, 2020

The Butcher Pinot Noir har kommit att bli ett av Sveriges mest älskade vin från Österrike sedan det lanserades våren 2018. Under åren har vi som leverantör tillsammans med våra fantastiska partners, krogar och marknadsförare fått många frågor om varför The Butcher inte finns på större flaskor?

Att lansera den på magnum (Nr 70521, 335kr) var alltså inte tillräckligt. Tillsammans med familjen Schwarz ser man nu till att lansera ännu större flaskor.

The Butcher finns nu tillgänglig som 3L, 6L och 18L flaskor i Systembolagets beställningssortiment. Det betyder att The Butcher har den största flaskan tillgänglig på Systembolaget då det inte finns någon annan 18L flaska på systembolaget, något som går hand i hand med jättarna i familjen Schwarz.

The Butcher Pinot Noir 3L
Nr 70521, 699kr

The Butcher Pinot Noir 6L
Nr 70521, 1299kr

The Butcher Pinot Noir 18L
Nr 70521, 5000kr

Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk så har druvorna sålts till det lokala kooperativet. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. Alois lovade att hjälpa till och kontaktade i sin tur Manfred Krankl från Sine Qua Non som konsulterat och designat etiketterna.

Vinet har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, jordgubbar, örter och fat och smaken är fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut.

Dryck | The Butcher lanserar största flaskan på Systembolaget
Örebroguiden

Källa: Lively Wines

You must be logged in to post a comment Login