The Body Shops hampaserie firar 20 år

Av den 7 augusti, 2018

Hampa är i dag en av de hetaste ingredienserna i skönhetsindustrin. Levi Strauss tillverkade sina första slitstarka jeans av hampatyg 1873, och för 20 år sedan satte The Body Shop trenden som ett av de första skönhetsvarumärkena att tillvarata hampans unika egenskaper. Många rynkade på näsan, men med bland annat legaliseringen av medicinsk marijuana i länder som Finland, Kanada, Portugal och Spanien har nu även resten av världen anammat The Body Shops banbrytande inställning.

När Hemp-serien lanserades 1998 gjorde polisen razzia mot en The Body Shop-butik i Frankrike och hotade med samma åtgärder i Kanada. Men aktivisten och grundaren av The Body Shop, Anita Roddick, skyggade inte för stigman kring denna kontroversiella ingrediens, utan väckte i stället kunskapen och insikten om fördelarna med industrihampa och dess intensivt fuktighetsbevarande och vårdande effekt på huden.

WHY IS HEMP SEED OIL SO GOOD FOR SERIOUSLY DRY SKIN?
Hampfröolja kan liknas vid en rustning som låser in fukt och skyddar huden mot yttre faktorer. Oljan består till 80 procent av essentiella fettsyror som omega 3, 6 och 9, vilket gör den perfekt för intensiv fuktighetsbevaring av torr hud. Växtoljor, tillsammans med hudens sebum och naturliga fuktbevarande ämnen, hjälper till att förbättra hudens barriärfunktion. Det minskar graden av vattenförlust från hudens yta och gynnar på så vis hudens fuktbalans.

DID YOU KNOW THE BODY SHOP SELL THEIR HEMP HAND PROTECTOR EVERY 9 SECONDS?*
Den internationella storsäljaren Hemp Hand Protector har länge spelat huvudrollen i den ikoniska Hemp-serien. Denna tungviktare till fuktighetsbevarare ger inte vika även om du tvättar torra händer – den låser ändå in fukt och skyddar händerna intensivt i helt dygn!

Hemp Hard Working Hand Protector, 100ml, 130:-

96HR FULL-BODY HYDRATION
Hemp Heavy-Duty Body Moisture Protector ger otroliga 96 timmar av intensiv fuktighetsbevaring och skydd för en mjukare och fylligare känsla i mycket torr hud.

Heavy-Duty Body Moisture Protector 200ml, 185:-

MEET THE REST OF THE HARDWORKING HEAD-TO-TOE RANGE
Heavy-Duty Face Protector är din omedelbara hjälp för att låsa in fukt när väder och vind sätter sina torra spår i ansiktet. Hard-Working Foot Protector är ditt val för att mjukgöra och förbättra fuktbalansen i sträv och hård hud på fötterna. Mycket torra läppar? Heavy-Duty Lip Care ger den vård och det skydd dina läppar behöver för att kännas mjukare igen.

Heavy-Duty Face Protector 50ml, 160:-

Hemp Hard-Working Foot Protector 100ml, 130:-

Hemp Heavy-Duty Lip Care 4.2g, 75:–

CAN YOU ACTUALLY GET HIGH ON HEMP?

”You’d have to smoke a joint the size of’a telephone pole to get high on hemp”
– Anita Roddick, grundare av The Body Shop

Hampa och marijuana kommer visserligen från samma växt (cannabis sativa), men den hampa som odlas för sina fibrer och frön har en låg halt av THC (tetrahydrocannabinol) – det ämne i cannabisbladen som ger en ruseffekt. Och i den typ av hampa som The Body Shop använder förekommer endast spårmängder av THC. Så ja, för att bli hög på vår hampa krävs en aldrig tidigare sedd mängd i en joint.

HOW DOES THE HEMP RANGE HELP ENRICH OUR PRECIOUS PLANET?
COMMUNITY TRADE HEMP SEED OIL FROM FRANCE

The Body Shops hållbara hampfröolja produceras av ett kooperativ med 300 jordbrukare på hemlig plats i Frankrike. Varför den är hemlig? Jo, för att ingen ska missta vår industrihampa för den andra sortens hampa och besöka leverantören. Jordbrukarna här använder metoder som berikar den lokala miljöns biologiska mångfald och tillvaratar alla delar av hampan, bland annat för att skapa hållbart byggmaterial. Hampa regenererar marken och rensar jorden från ogräs. Den kräver inga bekämpningsmedel eller konstgödsel och skapar viktig livsmiljö för vilda djur – och binder fyra gånger mer koldioxid än träd! Kort och gott en mirakelväxt.

Mode & Skönhet | The Body Shop
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login