The Boatsmen & Spiders gav järnet för en svårflörtad publik

Av den 15 april, 2018

Under lördagen spelade örebrobandet The Boatsmen på Frimis Salonger, under denna kväll spelade även Spiders från Göteborg.

Det var cirka 200 personer som sökt sig till Frimis Salonger för att lyssna till den 70tals inspirerade hårdrock som banden spelar.

Först ut var The Boatsmen anförda av sin karismatiske sångare och basist Håkan Frisk, bandet har gjort sig kända för riktigt röjiga livespelningar och de gör sitt bästa även denna kväll. Dock är publiken ovanligt svårflörtade denna kväll och vill inte riktigt komma fram till scenen även om Håkan uppmanar dem gång på gång.

Detta är låter sig dock inte bandet beröras av utan dr kör på i ett frenetiskt tempo precis som de brukar, en rolig grej med The Boatsmen är att gitarristerna har en fallenhet för att hitta på upptåg så jag blir inte väldigt förvånad när man plötsligt ser en av dem ståendes på bardisken när han bränner av ett solo eller när den andre plötsligt klättrar upp på axlarna på en man i publiken där han fortsätter spela gitarr resten av låten samtidigt som de springer runt bland publiken.

The Boatsmen försöker verkligen få publiken att tända till men det lyckas inte riktigt, kanske har publiken suttit för länge på någon uteservering och helt enkelt är ganska trött.

När sedan Spiders går på så är det i princip likadant, Ann-Sofie är en bra sångerska och spelningen är helt okej men det hela känns ändå lite avslaget helt enkelt.

The Boatsmen och Spiders på Frimis Salonger får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login