The Bland kommer ha spelat över 25 spelningar för musikhjälpen 2016

Av den 9 december, 2016

På EN vecka hann Örebrobandet The Bland spela i 12 städer, 3 skolor, 4 radiostationer och webstreamas i SVT Nyheter, allt för att samla in pengar till Musikhjälpen 2016!

Fullpackade som sillar i en niositsig turnéminibuss engagerade de 12 gallerior landet över för att få samla in pengar. Inte nog med att nära 25 000 kr samlades in under den intensiva veckan, hundratals människor fördes samman för att bidra till denna fina sak.

Alltifrån baklavas i överflöd från Rinkeby Galleria till mängder av anslutande lokala musikhjältar, och såklart incidenten när råttor åt upp alla bandets T-shirts.

Första turnén är över, men istället för att sova ut och nöja sig med de 25 000 kr insamlade är nu bandet igång med nästa projekt. Idag släpps låten ”Monday Morning”, som är skriven inspirerad av årets tema ”barn i krig har rätt att gå i skola”.

Bandet har uttryckt att årets tema känns extra viktigt då nästan samtliga i bandet spenderat de senaste åren på Uppsala Universitet, studerandes flitigt i samklang med musikkarriären. Låten ska belysa hur overkligt det måste kännas att som barn ryckas ur en trygg vardag med skola och vänner. En vardag som ska vara självklar. En vardag alla ska ha rätt till.

”Med låten hoppas vi kunna sprida årets tema för att så många som möjligt ska öppna ögonen för alla barn som just nu blir bestulna på sin barndom. Än så länge har det varit helt fantastiskt att se hur villiga människor är att hjälpa till. Hundratals människor och ett tiotal företag har engagerat sig under vägen utan att blinka – och varje dag hör fler av sig.

När vi spelade in musikvideo till låten ”Monday Morning” behövde vi mycket hjälp och det tog bara timmar att få ihop människor som ville vara med eller bidra på annat sätt. Papercut Film tog sig an projektet utan lön och filmstudion ICON Photography bjöd på de finaste av lokaler. Trots mycket slit under den här perioden har inte en endaste person klagat på kyla, dåliga sovplatser eller brist på matintag pga stressigt schema.

Nu fortsätter vi jobba på för att samla in pengar. Vi ska spela nära tio spelningar nästa vecka i anslutning till olika insamlingsevent för Musikhjälpen 2016 och samtidigt släppa vår musikvideo nu på måndag (12:e) då vi är med och inviger buren på Stortorget tillsammans med City Örebro. Vid det här laget är det så mycket saker som händer samtidigt att det bara är att åka med. Det har blivit en rörelse!”
– Axel Öberg, sångare i The Bland.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login