The Bland har tagit av sig kläderna

Av den 9 maj, 2018
Fotograf: Oskar Omne

När övergår folk till rock? När övergår kliniskt polerade metronomtakter till frisläppt organisk energi? The Bland har tagit av sig kläderna. Vad som i en början var högt knäppta flanellskjortor och kavajer har övergått till svettiga bröst, smutsiga knän och dekadens.

”Each Bend I Pass” är en berättelse om de stapplande stegen från barnhemmet till storstädernas brinnande neoninfernon. Vägarna som gick isär. Känslorna som blev eldar och explosioner. Vännerna som blev älskare och älskarna som blev mördare.

En berättelse om pojkbandet som växte upp på gatorna och sögs ner i dess fördärv. Hur torgens solsken blev de mörkröda klubbscenernas ljus beskrivs i ’Oh My’ där Axel Öbergskriker ut sin frustration och njutning i ett oändligt outro, som andas genom totalt frisläppt och renodlad rock – ingenting som förväntades av bandet som tidigare sjungit om trivsamma eftermiddagar på landet.

Efter att Anton Torstensson (gitarr) och Axel Öberg nära drunknat i en flod i Italien och vaknat upp utan kläder på en strand i Nice utan tillhörigheter bestämde sig The Blands låtskrivare att pausa klubbscenerna och återgå till landet för att berätta en historia. Resultatet blev ’Each Bend I Pass’, och snart återtar bandet Europas scener.

Förhandslyssning (BMG): https://songs.bmg.com/olm/view/playlist/BF8430FB4077A41CA597DEDB3EC263C0

The Bland spelar på Satin lördag 26 maj!

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login