The Americans spelar på Scandic Grand

Av den 18 april, 2017

The Americans beskrivs som musikgenierna som återuppfunnit det amerikanska musikarvet och anpassat det till vår tid.

De kallas ibland för amerikanamusikens motsvariget till The Strokes, och har jobbat med både Lucinda Williams och Nick Cave. Nu senast har de medverkat i musikdokumentären “American Epic” som släpps i vår. Filmen är producerad av inga mindre än T-Bone Burnett och Jack White! Lyssna på videoklippen här nedan så fattar ni hur bra de här snubbarna är!

Om The Americans:
The Americans fullständigt knäckte de lyckliga få som lyckats ta sig in på lilla Station Inn i Nashville för bandets showcase på AMA-veckan i September förra året. Bandet flög in med en live-show många beskrivit som den bästa på hela festivalen. Men kvartetten från Los Angeles är ännu så länge doldisar på stora delar av världens livescener men tippas bli stora under 2017. Att de spelat på Reese Witherspoons bröllop och är speciellt utvalda av T-Bone Burnett till hans teveserie om den bästa amerikanska musiken säger i alla fall en hel del. Hemma i USA är The Americans redan en stekhet snackis inom sitt musikaliska skrå med en blandning av klassisk akustisk och elektrisk rootsmusik som man spetsar med en ung hungrig profil samtidigt som man är varsamma och vårdar originalets själ.

Om Music Club Americana:
Music Club Americana är en mix av country, folk, alt-country, roots-rock, bluegrass och soul. Liveframträdanden blandas med vintagevinyler och rootsiga playlists. Helkvällar med americana-musik från början till slut.

» Mer info här «

Sagt om The Americans:
”From the first rolling guitar notes, carrying sadness and defiance like dust, this sweeps me up: I want to know everything about where that feeling came from, and where it’s going.”
Greil Marcus, Pitchfork

”Some of the best songwriting I’ve heard in years.”
Ryan Bingham, No Depression

”Genius twenty-first century musicians that are reinventing American heritage music for this century. And it sounds even better this century.”
T Bone Burnett, Telluride Film Festival

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login