Testa Stand Up Paddle Board mitt i stan

Av den 27 juni, 2017

⇑⇑⇑⇑ Tips till nybörjaren ⇑⇑⇑⇑

Paddelsurfing (engelska: stand up paddle boarding, SUP) är en relativt ny form av surfing. Den utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna.

Paddelsurfing görs på en surfbräda som liknar en longboard men är något bredare och tjockare, för bättre flytförmåga, surfaren står upp och använder en lång, enbladig paddel för framdrivning, såväl för stabilitet som fungerande som hävarm under snabba svängar.

Sporten har utvecklats ur behovet att kunna paddla ut genom mindre vågor och sedan kunna paddla snabbare och längre sträckor i jakt på den perfekta vågen. Den utfördes till en början av surfinginstruktörer som på 1950-talet tog hjälp av paddlar för att ta sig runt, med eller till sina elever. Som ett alternativ till traditionell surfing spreds det dock runt år 2000. Det engelska uttrycket stand up paddle boarding (SUP) myntades samtidigt, och den är internationellt en snabbt växande vattensport.

Trots sitt ursprung som paddelsurfing i vågor har verksamheten snabbt spridit sig till lugnare vatten, den syns ofta på insjöar och i lugna vikar som en ny form av rekreation. I lugnt vatten anses den av instruktörer även lätt att utföra för nybörjare, bara en sån sak.

Fredag 30 juni kan man testa på Stand Up Paddle Board, Frimis Trädgård.

» Mer info här «

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login