Tenacious D släpper animerade Youtube-serien Post-Apocalypto

Av den 2 oktober, 2018

Legendariska rockduon Tenacious D, innefattande Jack Black och Kyle Glass, släpper två olika alster i höst, en miniseries på YouTube benämnd Post-Apocalypto, samt ett nytt album med samma namn.

Post-Apocalypto, är en animerad videoserie i sex delar där varje avsnitt är illustrerat av Jack Black. Rösterna till karaktärerna i serien är även de gjorda av Jack Black och Kyle Glass. Serien premieras den 28 september 2018 via Tenacious Ds Youtubekanal, med ett nytt avsnitt varje fredag fem veckor därefter.

Post-Apocalypto, skildrar en ödelagd värld som följd av en kärnvapenattack där Jack och Kyle är de enda av väldigt få överlevare på jorden. Duon inser snabbt att atombomben har gett uppkomst till nya onda väsen och att de är de enda som kan rädda mänskligheten från att dö ut totalt – Tenacious D måste helt enkelt rädda välden.

Alla sex avsnitt innehåller nya låtar från bandet som sedan kulmineras i nya albumet Post-Apocalypto den 2 november. Albumet är producerat av John Spiker och på trummor hittas ingen mindre än David Grohl. Post-Apocalypto (albumet) släpps digital, på CD samt på transparent grön vinyl via Columbia Records.

Kultur & Musik | Tenacious D
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login