Tel Aviv och Jerusalem är Condé Nast Travelers val

Av den 30 oktober, 2016

I det lyxiga resemagasinet Condé Nast Travelers årliga ”Readers’ Choice Awards” röstade mer än 300 000 läsare, beach-metropolen Tel Aviv rankades som nummer 17 och historiska Jerusalem fick plats 28 bland världens bästa städer.

Motiveringarna lydde:

17. Tel Aviv, Israel
”Med influenser från Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Medelhavet, är Tel Aviv en av världens mest levande, mångfacetterade städer. Förutom hummus och falafel, vad är det som fortsätter att locka resenärer? Pulserande nattliv och sandiga stränder, museer och världens största område av Bauhaus (funkis) byggnader – mer än 4000 av funkishusen ligger i Tel Avivs vita stad, (White City) som är på Unescos världsarvslista.”

28. Jerusalem, Israel
”Länge har Jerusalem varit en plats för religiös pilgrimsfärd för kristna, judar och muslimer, men nu drar Jerusalem en annan sorts pilgrim: den globala resenären. Förutom Jerusalems viktiga heliga och religiösa platser, lockar staden besökare med sin banbrytande konstscen och växande antal kända restauranger. Bege dig till Israel Museum för en utforskning av landets kultur, och stanna för en matbit på Machne Yehuda för äkta medelhavsmat.”

Även Waldorf Hotel i Jerusalem röstades fram bland de 10 bästa hotellen i Mellanöstern.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login